• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... WsMdmUTtpo
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... X_S56oHbmM

Мисля че тези два клипа дават добра представа кой, какво произвежда.
Приятно гледане.
Ivcho01 - помощник
idunno написа:
Сега, да взема да поясня, какво имам предвид под евтино и българско.Примерно трябва ми електрожен, питам тук-таме дали някой не ги прави.Отивам, виждам за какво става въпрос(работилница, инструменти), питам го какво му струва, да направи примерно 160 амперов инвертор, казва ми той цена, ако цената е половината на фрониус или есаб,за същия продукт му я плащам.Ето това е евтино и българско в едно изречение, колега Драгозов.
Май не си запознат много с нещата ............. я прочети малко. Бългаски инвертор ще ти направят с китайски части а ? Само кутията може, ама на дали и тя ще е е българска. В България дали се произвеждат електронните компоненти за тази електроника? Едва ли като се внесът елементите от Китай ще излезе по-евтино, отколкото ако го купиш готово от там. Но от китайско до китайско разликата е голяма.
Не си мисли, че само ти ползваш маркова техника в домашни условия! И комшията може да не ти даде електрожена и?............. ще си купиш "Фрониус". След голямо проучване си купих от Драгозов и съм много доволен и нямам никакви оплаквания. Ей голямо мерене .... се получи в последно време тука!
Нищо лично и със здраве!
Последна промяна от Ivcho01 на пон мар 25, 2013 10:02 am, променено общо 1 път.
torbalan - Дървен философ
Че частите на въпросния фрониус къде ги правят???

Да не би в Европа? :)
pansim - майстор
Ivcho01 написа:
Май не си запознат много с нещата ............. я прочети малко. Бългаски инвертор ще ти направят с китайски части а ? Само кутията може, ама на дали и тя ще е е българска. В България дали се произвеждат електронните компоненти за тази електроника?
Хайде позволи малко повече да съм в час с тези неща от теб. Много големи фирми произвеждат в Китай своите полупроводници. НО ВНИМАНИЕ - това е качествена продукция зад която стои името на фирмата. С такива елементи е ДОБРЕ ако някой ти направи инвертор, и аз ги правя...
Но с такива елементи не се получава цена 200лв на пазара в Хасково!!! Време е да го проумеете.
Преди няколко седмици ремонтирах един китайски инвертор, на който му бяха за смяна силовите транзистори + проблеми в управлението. Типа на транзисторите не успях да намеря в нито един сайт на големите имена в тази област.
При търсене в гугъл, излезнаха само някакви китайски сайтове за продажби /не производител/
Е, затова и толкова е работил :-D
Разбира се му поставих други - фирмени и със спокойно сърце дадох гаранция на човека за извършената работа!!!
Та, много моля недей да пишеш неща които не са ти ясни!!!
Ivcho01 - помощник
pansim написа:
Ivcho01 написа:
Май не си запознат много с нещата ............. я прочети малко. Бългаски инвертор ще ти направят с китайски части а ? Само кутията може, ама на дали и тя ще е е българска. В България дали се произвеждат електронните компоненти за тази електроника?
Хайде позволи малко повече да съм в час с тези неща от теб. Много големи фирми произвеждат в Китай своите полупроводници. НО ВНИМАНИЕ - това е качествена продукция зад която стои името на фирмата. С такива елементи е ДОБРЕ ако някой ти направи инвертор, и аз ги правя...
Но с такива елементи не се получава цена 200лв на пазара в Хасково!!! Време е да го проумеете.
Преди няколко седмици ремонтирах един китайски инвертор, на който му бяха за смяна силовите транзистори + проблеми в управлението. Типа на транзисторите не успях да намеря в нито един сайт на големите имена в тази област.
При търсене в гугъл, излезнаха само някакви китайски сайтове за продажби /не производител/
Е, затова и толкова е работил :-D
Разбира се му поставих други - фирмени и със спокойно сърце дадох гаранция на човека за извършената работа!!!
Та, много моля недей да пишеш неща които не са ти ясни!!!
Явно не съм разбан правилно. idunno искаше българско и евтино. Няма как да е Българско ми беше мисълта.
Аз споделям твойто мнение на 100%. с теб и да искам не мога да споря :-D
dragozow - майстор
Последните страници спорите за неща които са ясни. Големите производители не са два, а доста повече. Някои марки са непознати у нас или са екзотика. Ремонтите им в повечето случаи са скъпи, но и машините са скъпи. Има си и изключения, при нас имаше един транспокет, нещо не работел...струваше 35 лв ремонта. За машина която струва 1000+ лева цената е повече от добра. Има я и обратната страна, ремонта да струва 800 лв, никой не би платил толкова за ремонт. Марковите машини са си маркови машини и съответно цените им са други. Плащаш повече заради хубавата пластмаса, готините кабели, удобната кутия, шарената опаковка и т.н. От друга страна китайците, някой спомена 120 долара за 200А, да ама от тия 200А реални са 140, pansim като ги отваря може да потвърди. Ако искате реални ампери струва малко повече, ако искате дисплей доплащате 5$, ако искате по 5 метра кабели от хубавите доплащате още 30$, ако искате здрава опаковка пак се доплаща, за да има документация на български съгласно законодателството също се плаща, пластмасовия куфар също и т.н. С това мъките не свършват, следва плащане, търсиш транспорт, чакаш да произведат машините 1 месец, после да ги транспортират още толкова. От момента на първото плащене и влизането на стоката в търговския обект има минимум 3 месеца чакане. Като дойде стоката на митница се плаща ДДС и мито. Плаща се веднага без значение че стоката може да се продаде след 3 години. Всичко струва пари. Гаранцията 3 години струва пари, това че като дойде повредена машина ще си оставим работата за да я закараме веднага в сервиза също струва пари. Това че в сервиза ще си оставят другата работа и ще се занимават с тази машина за да стане за ден/два пак са пари и т.н. Отделно както споменах цените се вдигат непрекъснато. Това не е тенденция само за китайски стоки, през януари сме сменили цените на десетина марки различни машини, за съжаление в повечето случаи нагоре. Като го купиш от някой, който не познаваш шанса да си купиш боклук е огромен. Който иска евтино може да не пазарува от eBay, Хасково не е далече и е също толкова евтино. В България има много хора които разбират от електроника, но трудно могат да докарат добра цена при същата окомплектовка и качество като заводските. Точно поради тази причина няма производители или има един/двама, които вкарват машините на части. Идеята на този пост е че не можеш да вземеш повече отколкото си платил. Нито производителя ще се мине, нито търговеца, нито пък държавата. Някои прецават малко държавата, но после прецакват и купувача без документ, без гаранция и т.н.
gogo7777 - майстор
Всъщност европейските МАРКИ са 3. Казвам марки, а не заводи на марки :wink: . Освен пластмасата има и други предимства :-D . Работа на високо, на дълбоко, на далече.......Има и куп други предимства свързани с материята на самото заваряване....Всичко това струва пари :-D Даже на повечето добри мобилни машини изобщо не слагат дисплеи и други излишни екстри....защо ли :?: . Еми търси се надеждност и качество.

Аз казвам, че са несравними двете топологии и стратегии на производителите, не казвам, че посредствените машини за нищо не стават. За всеки влак си има пътници.
pansim - майстор
С една дума колеги, нещата са ни ясни на повечето тук. Това че не ни изнася, си е наш проблем. Искаме хем без пари хем да е от световна класа. Не става - Драгозов ясно го е казал.
Хайде, бъдете здрави :partyman:
Имам два Фрониуса наемашли се да ги погледнеш.Дано само цената да е под 800лв.
pansim - майстор
Дай подробна информация за инверторите - точен модел, какви признаци дава, вече минал ли е през сервиз...

Май по-добре на ЛС, да не спамим темата
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: