• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Какви полиетиленови? Те не се ли сплескват. То маркуча дето съм го сложил е малко по тънък от половин цол, ама не се сплесква..
filmatoplo - майстор
За водопроводния полиетилен говоря :wink: .
ivanovbg - майстор
Става, но още съм във фаза експеримент и пробвам само с наличности :partyman:
idunno - специалист
Иванв има два стари радиатора с които иска от слънцето да черпи безплатна енергия.Дори слънцето знае,че безплатен обяд няма.
Няма да отварям нова тема, защото е все слънце- аз имам два варела и искам да ги грее слънцето и стария фризер, като съм го вързал към варелите да ми праи ладовина.А сега ми обяснете, как ще стане. :) :) :)
ivanovbg - майстор
Може и да се смееш но докарам ли температурата около 15 градуса на почвата 20 дни по рано... си е предоволно. За 15 май ще си режа салата от домашни еко и био домати и краставици.
filmatoplo - майстор
Само за това че го има -топлене на почвата в парник , ще го коментирам :) , за да пренесеш колкото се може повече топлинка с наличния радиатор е необходима помпичка , на самотек няма да се движи , или ако се движи то ще го прави на по високи температури .КПД то ще е по голямо ако всеки градус попаднал в (панела ) се отнесе в почвата .А колко градуса трябва да бъде почвата -това е отделен ботанически въпрос :? :) .
ivanovbg - майстор
Помпа и аз се замислих да сложа. Имам една циркулационна от БМВ - на 12 волта и 1 А ток. Тъкмо е и обезопасена, ако някоя мишка прегризе кабела няма да хваща ток :)
filmatoplo - майстор
До колкото разбрах -искаш да заровиш в почвата маркуч , по който да тече топла вода загрята от слънчев панел самоделка -така ли .По принцип -каква трябва да е температурата на почвата около растенията :? .
torbalan - Дървен философ
http://agronet.bg/agro/zelenchuci/3143- ... atite.html

Мисля, че и за другите зарзавати температурния режим е подобен...
ivanovbg - майстор
Нищо не пише за почвата тука.Най добра температура за засаждане на готовия разсад домати е 10C на дълбочина 15 см и около 15-16 в горния слой. При краставиците с 5-6 градуса отгоре. В момента е 2С на 15 см :)
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67

Тема "Отопление от слънцето, слънчеви системи ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: