Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kefto - помощник
Сега като загледам по внимателно едното легло на стартера ми изглежда не добре и ми се струва, че може и да неправи контакт с крачето на стартера. Таа дали някъде се продават само легла за стартери и ако да от къде да си купя само това не съм сменил вече.... :?
alsted - майстор
Ако можеш извади жиците от гнездото на стартера и ги прецъкай накъсо. Ако прескочи искра и премигне стартер, значи причината е наистина във въпросното гнездо или стартер. Ако няма реакция-категорично не е там. Внимавай:единия от краищата ще е под напрежение!

П.П. Двата стартера и двете пури ли са ти чисто нови? Ако не са смениги обезателно и пак пиши.
kefto - помощник
Здравейте:)
Намерих проблема - той е бил много прост, но за съжаление бях подведен. Преди 10 дни ортидох в един електродом и си закупих дросел подходящ за въпросната лампа и направо го монтирах е да обаче се оказа, че са ми продали неработещ дросел вчера отидох в един магазин и сложихме друг дросел и всичко заспа.
Мерси на всички за помоща.
alsted - майстор
:2thumbs: Сърдечно приветствам коректността ти приятелю!
Личното ми мнение е, че е важно поставилият темата да каже как е решил пролема си...за отварящите я по-късно :thumbs:
milev5 - специалист
Да вдигна темичката отново.
Имам 10-ина дросела "ВЪРШЕЦ" 80W/220V и 20-ина лампи.
И въпроса ми е може ли на един дросел да се закачат повече от 2 лампи, защото те са и без това с малка мощност, около 10-20W на лампа ?
Идеята е да си направя семпло осветление на тавана.

Това е схемата нарисувана в/ху дросела за една ламБа :-D
Прикачен файл:
Untitled-1.jpg
fbr - майстор
Може, но трябва да са с еднаква мощност лампите.
8180 - майстор
fbr написа:
Може, но трябва да са с еднаква мощност лампите.
Не е задължително - експериментирал съм успешно и с различни, НО само с 2 бр.
Сумарната мощност трябва да е като на дросела приблизително.

Играчка е със стартерите. Старите полски в алуминиев корпус бяха най-успешни в такава схема.
От модерните може да се опита със т.нар. "серийни" (май го писахме в тази или подобна тема).
С повече лампи, ще е по-голям зор да тръгне, но би могло.
После, като спре, пак играчка за ремонт.
Бих помислил за 2х36(40)W.
hidrazin - майстор
:? Не съм много съгласен за разликата в мощностите. Какво би станало ако едната е 6W пура а другата 40W пура? За да свети голямата си иска определен ток който е недопустим за по-малката. Малката ще изкара вероятно известно време докато издъхне. Колкото са по еднакви толкова по-голям шанс имат да изкарат по-дълго време. Може и да греша и нека някой ме поправи.
:partyman:
fbr - майстор
8180 само от личен опит гарантира че ще работи. Но ако помисли малко, ще се съгласи че не е така.
milev5 - специалист
Днес ги прегледах колко вата са, понеже вчера беше много късно.
Имам 4x15w и дузина 8W-ви.

4-те смятам да ги свържа на един дросел.
А как да свържа 8 броя на един дросел ?8x8W=64W или 10 броя на дросел ?

Edit: Прегледах този сайт и по точно "Свързване на луминесцентни лампи с дефектен електрод", по тази схема би трябвало да палят и изгорели ламБи, но само когато единият електрод е сдал фира.

Тема "Схема на свързване на две лампи с един дросел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: