• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Илчо Илиев - майстор
Ся разбрах как е закрепено...ами остава варианта или да си намериш втора упот. тоя чарк или да си намериш майстор да направи муфата, която се захваща към помпата и на нея да се направи резба за фитинг, от тефлон ще стане здраво, но колко ще ти струва....
stiv1961 - майстор
Реших въпроса кардинално, завих маркуча на пистолета директно на изхода на помпата и с малък завой го изкарах през същия отвор на корпуса. Оказа се, че резбите на изхода и на коляното са едни и същи. Забравих да снимам, но в клипа по- горе в 1,25 мин. се вижда резбата. Проверих в сервиза на Керхер и се оказа, че този конектор струва 14.22 лв., е не ми се даваха толкова пари :) Водоструйката работи с ,,пълна пара" :-D
Илчо Илиев - майстор
Е нали нямаше резба,а се закрепваше с клипс :?
stiv1961 - майстор
Илчо Илиев написа:
Е нали нямаше резба,а се закрепваше с клипс :?
Коляното няма резба а изхода на помпата е с външна резба. Отвътре на коляното има О- пръстен, коляното се пъха вътре и се слага клипса. Не знам защо е направено така :? Изгледай целия клип и ако разбереш сподели.
perko - специалист
Супер си, не знаех че маркуча може да се навие дирекно! Аз го лепих мойто с един пластелин, като сънфикс но на Бизон. Изкара две три миенета на колата и пак се спука и си тече ... ама нали работи не му се ядосвах толкова много.
Чаро - Акълия
Чаро написа:
Не са ли заменяеми с това на подаващата вода? :?
Що ли си мисля, че и при мен се счупи тва и го елеминирах - изкарах маркуча директно. Правих няква магария определено!
Ще погледна утре...
:wink:
И чупката се елиминира...
hidrazin - майстор
Сори ама късно видях темата. Иначе щях да спестя на stiv1961 експериментите. Минал съм по този път - не се лепи нито с пластелина, нито с армирана епоксидна смола нито с каквото и да е друго. Тази пластмаса я има само във водоструйките с вертикално разположена помпа. Същите помпи се използват и в моделите с хоризонтално разположена помпа и тогава тази пластмаса я няма и изхода на помпата директно се подава извън корпуса на водоструйката и затова има резба.
Два пъти ми се е случвало. Единия път правих коляно с външна и вътрешна резба - поцинковани водопроводни части и малко стругарска работа. Другия път маркуча директно на изхода на помпата и с малко огъване през нова дупка на корпуса.
И при водоструйките King Craft също е така. Явно всички са крали идеи от едно и също място. :lol:
Ето при този модел с хоризонталната помпа изхода излиза директно от корпуса.
Прикачен файл:
водоструй.jpg
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на водоструйка BUDGET" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: