Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Subsa - специалист
70V Двигател от рикша, трифазен с план. редуктор от произволен китайски сайт.
Мощност около 1800вата
http://www.aliexpress.com/item/72V-1800 ... 67756.html

вариант 2 е стартер от камион с водна риза, прави се с медна спирала запоена за кожуха на стартера. Примерно фи25мм - това е моя план за охлаждане за стартер.
Извиването се прави, като се напълни предварително тръбата с восък или пясък, трябва да се пробва.
С подходящ PWM не е задължително акумулатори да са 24V, може да са 48 или 72. Намотка на стартера си е индуктор.
Може да се мине и с вентилиран статор с нагнетителен вентилатор, нямам идея :)
ge6aaaa3 - специалист
Вземи си едно моторче от онези детските скутерчета. Има по 250 и 500вата на 36волта. С подходящи предавки/скорости/, ще постигнеш задоволителни резултати.
vaseff - напреднал
Не смея да рискувам със стартери особено от камиони където се отделят по-големи температури.

На 220 волта има доста идеи покрай моторчетата (включително миксера :lol: ), но на малки волтажи?
shotik - майстор
Имам един електрически скутер, който няма да ползвам,има си всичко,а допълнително и елмотор с контролер.Моторите са 250 вата на 24 волта.Ако някой иска да ги купи и осъществи мечтата си,защото аз, като автор на темата се бях запалил много,но не мога да довърша идеята си,нека ми пише на лични.
vaseff - напреднал
Друго на 12 волта се сетих за перката на радиатора от колите... дали сте пробвали с него?
Дали ще е достатъчно силно, за да потегли колелото понеже това моторче върти само перката, а тя е някакви грамове?
batkotony - специалист
vaseff написа:
Друго на 12 волта се сетих за перката на радиатора от колите... дали сте пробвали с него?
Дали ще е достатъчно силно, за да потегли колелото понеже това моторче върти само перката, а тя е някакви грамове?
:lol:
Оптимист... :-D
vaseff - напреднал
Ти нали знаеш вица за оптимиста и песимиста?

Песимиста: От това по-зле не може да бъде!
Оптимиста: А-а-а... МОЖЕ, МОЖЕ!!! :lol:
zmiori - специалист
vaseff написа:
От Самара, малко данни: 144 вата. 2750 оборота. С подходящ "редуктор" доста може да се подобри въртяшия момент.
sasko12345 - специалист
по скоро някъв дето е на 110в ако се намери и го пускате на 70-80в и сте готови
sasko12345 - специалист
или от винтоверт най добре един

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: