• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nv952 - майстор
аз ти предлагам да следиш форума на мен ми помага hidrazin и на теб ще помогне само трябва да почакаш
и ако имаш снимка на мястото ще е по добре
от ляво и дясно според мен трябва да сложиш два такива http://napoqvane.com/sprinklers/spray_s ... _ULTRA_12A
а от горе и долу http://napoqvane.com/sprinklers/spray_s ... _ultra_17A
но не бързай да поръчваш изчакай да ти кажи дали е така

Също така днес ходих до практикер да търся програматор но не намерих като на хидразин а един друг модел който manobg използва и малко имам притеснения относно програмирането.

Прикачен файл

P270313_1353.jpg
nv952 - майстор
ето малка актуални снимки от днес
Снимах
кабела който смятам да ползвам за клапана
Къде мисля да е фонтана
запълвах старата дупка
копах каналите но нещо ме домързя и оставих за другия път.
и един въпрос
Дали ще стане на не свързвам по 3 пръсквача от тройника а от лявата страна да са 4 а от дясно на тройника 2

Прикачен файл

P310313_1555.jpg а тва е старата дупка за моя гьол която сега с зор пълня с пръс

Прикачен файл

P310313_1417.jpg тук ще е фонатна

Прикачен файл

P310313_1555[01].jpg днес ги сях :Д

Прикачен файл

P310313_1555[02].jpg началото на канала за тръбата

Прикачен файл

P310313_1410[01].jpg
nv952 - майстор
Момци всичко пристигна ето снимки има няколко неща дет са ги объркали но не е важно .
вече взех и трафа :rock:

Прикачен файл

P030413_1451.jpg трах 12в-0-12в 500мА

Прикачен файл

P030413_1133.jpg тръба ф20 ф 25 и гофрирана ф11

Прикачен файл

P030413_1136.jpg

Прикачен файл

P030413_1139.jpg кашона

Прикачен файл

P030413_1154.jpg ножицата
nv952 - майстор
ЕТО го и програматора. :cool: :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_Z5PZhEuBT4[/youtube]

В този модел голямо впечатление ми направи че платката е в собствена кутия не като при другите модели да се свързва с кабели

Прикачен файл

P040413_1824[01].jpg В този модел голямо впечатление ми направи че платката е в собствена кутия не като при другите модели да се свързва с кабели

Прикачен файл

P040413_1306.jpg

Прикачен файл

P040413_1416.jpg

Прикачен файл

P040413_1416[01].jpg

Прикачен файл

P040413_1425.jpg
a.3 - напреднал
Здравейте колеги,

искам да си автоматизирам поливането на тревицата :) В последствие по краищата може да сложа и разни хитри храстчета, цветчета и туи-чки, евентуално и някое шадраванче, но не съм решил още как и къде. Може би ще опитам да направя първо проект на РС-то, но за това по-натам.

За поливането на тревата нещата изглеждат горе-долу така:
Прикачен файл:
Yard.jpg
като съм пропуснал един трендафил и един лещник, които се виждат на тази снимка:
Прикачен файл:
IMG_0046.JPG
а това е целият двор (съжалявам за лошото качество)
Прикачен файл:
IMG_0044.JPG
Налягането в чешмата е доста силно, но нещо не знам как да го сметна, явно нищо не помня от училище :(

Съжалявам, че използвам темата на колегата, ако кажете ще отворя нова тема.
nv952 - майстор
Вече съм спокоен,че не само аз ще поливам от чешмата :cool:
А относно сметките ти мисля че назад в моята тема има писано
за темата да не ти пука нали затова е форума-да си помагаме
a.3 - напреднал
Колеги, дайте някакви насоки поне да се захвана с нещо. Вчера косих и торих тревата и после я полях. Търся си гребло за грепане и нещо за аериране до сега не съм правил такива процедури. Другото, което ме интересува е как се копае канал във вече съществуваща трева? В смисъл то е ясно че е хамалогия, ама има ли тънкости?
nv952 - майстор
a.3 написа:
Колеги, дайте някакви насоки поне да се захвана с нещо. Вчера косих и торих тревата и после я полях. Търся си гребло за грепане и нещо за аериране до сега не съм правил такива процедури. Другото, което ме интересува е как се копае канал във вече съществуваща трева? В смисъл то е ясно че е хамалогия, ама има ли тънкости?
А аз да те питам с какво ториш?
А относно копането на канал в тревата аз поне с правата лопата махам 10см от почвата заедно с тревата и ги правя на квадрати да кажем 15см дълго и 10см широко после почваш с кирката като затрупваш слагаш парчетата с тревата и никви проблеми.в ютуб имаше клипчета ще потърся.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IEJDGOtX5co[/youtube]
hidrazin - майстор
Така е, като си купуват Rain Bird ще се налага да ги сменят от време на време. :lol: И като му гледам на тоя тревата ... :?
За копането на канали в тревата - не е приятна работа. Трябвало е да помислиш преди да я посееш. Очертаваш си каналите широки колкото една лопата и махаш тревата на чимове и ги нареждаш някъде на сянка като ги поливаш редовно. Копаеш канала като не ти препоръчвам да слагаш изкопаната пръст върху тревата а я слагаш някъде другаде на камара. Монтираш всичко, връщаш пръстта обратно като я слагаш на няколко пъти по малко като наводняваш обилно канал с вода за да се слегне пръстта и да може да се побере всичката. Иначе за няколко месеца ще хлътне там където са каналите. Връщаш чимовете и пак поливаш редовно почти всеки ден в продължение на поне десетина дена.
Другия начин - просто си копаеш канал като отесаш тревата и като запълниш каналите си я сееш наново. След няколко косенета почти няма да си личи къде са били каналите.
А относно клипа - преди десетина дена по този начин посях две асми в района на райграса. :wink:
:partyman:
nv952 - майстор
hidrazin написа:
Така е, като си купуват Rain Bird ще се налага да ги сменят от време на време. :lol: И като му гледам на тоя тревата ... :?
За копането на канали в тревата - не е приятна работа. Трябвало е да помислиш преди да я посееш. Очертаваш си каналите широки колкото една лопата и махаш тревата на чимове и ги нареждаш някъде на сянка като ги поливаш редовно. Копаеш канала като не ти препоръчвам да слагаш изкопаната пръст върху тревата а я слагаш някъде другаде на камара. Монтираш всичко, връщаш пръстта обратно като я слагаш на няколко пъти по малко като наводняваш обилно канал с вода за да се слегне пръстта и да може да се побере всичката. Иначе за няколко месеца ще хлътне там където са каналите. Връщаш чимовете и пак поливаш редовно почти всеки ден в продължение на поне десетина дена.
Другия начин - просто си копаеш канал като отесаш тревата и като запълниш каналите си я сееш наново. След няколко косенета почти няма да си личи къде са били каналите.
А относно клипа - преди десетина дена по този начин посях две асми в района на райграса. :wink:
:partyman:
Щях да те питам нещо и забравих какво.....а сетих се задължително ли разпръсквачите ми трябва да са разпределини равномерно от двата изхода на тройника.мойта идея е от левия изход да са 4 а от дясно 2.Дали ще стане? :)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29

Тема "Автоматична поливна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: