Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ArturDent - Почти Безобиден
Все ми се струва, че при тия 20см дето говориш, ще ти трябва и арматура (мрежа).
torbalan - Дървен философ
имам го предвид това :)
Извинявам се , но не се занимавах много с детайлите , ако подредиш тухли само на Кьошетата ще изглежда много готино , малко зидарска работа има , но карай. Но колега ти от както си пуснал темата , щом нищо не си направил значи , да не чакаме за да видим резултата :?
А туй стената го мажи с вароциментова мазилка , като изсъхне ще стане красота , а фугите между тухлите ги минавай или с черно или със сиво , недей с бяло ще се шашнат хората :rolleyes:
Прикачен файл:
untitled.JPG
untitled.JPG (12.44 KиБ) Видяна 3012 пъти
Pol™ - напреднал
И мойто къще криво, ма това изби рибата.

Сега е момента да му укрепиш основите с 20 санта бетон на места.
dj_runner написа:
Извинявам се , но не се занимавах много с детайлите , ако подредиш тухли само на Кьошетата ще изглежда много готино , малко зидарска работа има , но карай. Но колега ти от както си пуснал темата , щом нищо не си направил значи , да не чакаме за да видим резултата :?
А туй стената го мажи с вароциментова мазилка , като изсъхне ще стане красота , а фугите между тухлите ги минавай или с черно или със сиво , недей с бяло ще се шашнат хората :rolleyes:
Прикачен файл:
untitled.JPG
Вярно доста вода е изтекла, откакто не съм поглеждал темата.

Днес гугъла ме върна към тази тема, докато търсех с какво да завърша цокъла.

Иначе спрях се на варианта с вароциментова мазилка - една част вар, една част цимент и малко пясък. Става здравичко.

Идеята с тухличките ми хареса, дори в наше село продават декоративни такива. Дебели са примерно 1 см. и се лепят като плочки.

Само се чудя дали целия цокъл да обиколя или само колони, както си го нарисувал ти.
Pol™ написа:
И мойто къще криво, ма това изби рибата.

Сега е момента да му укрепиш основите с 20 санта бетон на места.
За някои от кривините имам и аз вина, но други са направени преди повече от 50 години :)
schuldiner - майстор
Имаш два принципни варианта: цокълът да е окачен на стената с фуга към бетоновите пътеки или да стъпва на пътеките с фуга към стената и сайдинга. Смесването (едновременно захващане към стената и към пътеката) според мен е много груба грешка, щото никак не ми се вярва да са едно цяло, т.е. свързани със съответната арматура и изчислени за товара...
Ще го лепя на стената...

Тоест, ще има фуга към пътеката и сайдинга...
schuldiner - майстор
Ми значи конструкция като сайдинга - няма бетони, изравнителни мазилки и т.н. Според конзолата преценяваш теглото, сиреч на 20 санта нямаш голям избор, нещо съвсем леко и декоративно ще е. Не мога нещо конкретно да ти препоръчам, че не ги обичам бутафориите, но разгледай циментфазерните и подобните им плоскости, както и полиуретановите лепила за тях... Нататък се сещаш.
Не ме разбра - жената е харесала едни декоративни плочки, които имитират доста успешно тухла.

Смятам от тях да лепя...

Иначе цокъла вече е измазан и сравнително добре изравнен...
big_death - специалист
А какъв ти е проблема да е куфраж и да ти е по-отворен спрямо сайдинга да речем с около 3 см за да можеш спокойно да си налееш бетона и после смело да си редиш там каквото си искаш било то камъни или декорация !?! Хем ще е здраво , хем удобно !!!

Тема "цокъл на къща - как да го довърша..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: