От мобилни телефони до цифрови камери
pansim - майстор
:lol: :lol: :lol: :lol:
Само на приказка се намираме...
Ivanov388 - специалист
Със схеми от руски кютуци и баба знае, по-интересно е с интегралче !

Мама Ми, какъв е този съгласуващ трансформатор в оригиналното стъпало на Селената ?
За какви глупости става въпрос, че нещо не разбрах !
Последна промяна от Ivanov388 на ср апр 03, 2013 7:09 pm, променено общо 2 пъти.
MamaMy - майстор
Това е съгласуващия трансформатор. Разкачаш вторичната. Закачаш и единия край на минус, а другия на кондензатора на входа на твоя усилвател!
fbr - майстор
Това е ВЕФ , човека пита за СЕЛЕНА. Схемата на Иванов съм правил, но не ми хареса, има лек брум в крайно намалено положение.
Ivanov388 - специалист
По-принцип си прав, но когато в схемата има такъв траф.
Не ми стана ясно с какви глупости се занимаваме?

Селените са относително добри радиоприемници и все още вършат отлична работа и при определени условия са за предпочитане пред много съвременни боклуци.
Последна промяна от Ivanov388 на ср апр 03, 2013 7:11 pm, променено общо 1 път.
Ivanov388 - специалист
fbr написа:
Това е ВЕФ , човека пита за СЕЛЕНА. Схемата на Иванов съм правил, но не ми хареса, има лек брум в крайно намалено положение.
Брум при акумулаторното захранване не съм забелязал, но нещо се самовъзбужда.
Експериментите продължават.
MamaMy - майстор
Схемата я намерих по 206
Прави сте. За селена намерих В216 но там си е директно с такъв интеграл усилвателя. Търся за Селена 206.
Иначе за глупостите казах защото това да подаваш сигнал спрямо захранването е глупост.

ПП Съгласуващ траф може да вземете от какъвто и да е приемник. Идеята е да се раздели галванично сигнала.
Последна промяна от MamaMy на чет мар 28, 2013 11:55 am, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Не става дума за акумулаторно захранване, а с основното си захранване.
MamaMy - майстор
Намерих тази схема за Океан. Руснаците твърдят, че е същото. ако е така слагате трансформатор и не ви пука.
Ivanov388 - специалист
При някои Селени МЧУ и НЧУ са с общ минус, а НЧУ е с руския еквивалент на TBA810.
Океан 205 и Селена 206 имат една и съща схема.
Последна промяна от Ivanov388 на чет мар 28, 2013 5:49 pm, променено общо 1 път.

Тема "НЧУ за Селена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: