Здравейте!Търся съвет относно засмукване от кладенец с дълбочина 11м./от земя до дъно/с вода около 2м.Както се знае от 9 метра обикновенната помпа не засмуква,и аз я спускам на половината разтояние,като хидрофорът и пресостатът остават горе.Цяло лято изкарах така и нямах проблеми.Лошото е,че влагата ,конденза и ръждата скъсяват живота на помпата.Сега съм направил малка бетонна шахта горе до кладенеца и искам да кача помпата горе.
Въпросът ми е,мога ли да сложа външен ежектор /N20 или N30/ на смукателя,като помпата /Grundfos JP Basic 1,13 Кв./не е пригодена за това.Четох,че с ежектор падало КПД-то...Така е,но все пак хидрофорът осигурява налягане от 2-3 атм.Важното е помпата да работи нормално със хидрофора и ежектора.Бях видял помпа "Вида" пригодена с ежектор и смучеше от сондаж 15м.
Другото е ,че ежекторът който се предлага на магазина е 1"и 1/4 на засмукващият отвора/а на помпата е 1"/,нагнетяващият пък е 1".Ако се поставят преходници за намаляне,ще работи ли ежекторът?
Ако някой има подобна работеща система,моля да пиши.Ще ви бъда много благодарен.
Въпросът ми е,мога ли да сложа външен ежектор /N20 или N30/ на смукателя,като помпата /Grundfos JP Basic 1,13 Кв./не е пригодена за това.Четох,че с ежектор падало КПД-то...Така е,но все пак хидрофорът осигурява налягане от 2-3 атм.Важното е помпата да работи нормално със хидрофора и ежектора.Бях видял помпа "Вида" пригодена с ежектор и смучеше от сондаж 15м.
Другото е ,че ежекторът който се предлага на магазина е 1"и 1/4 на засмукващият отвора/а на помпата е 1"/,нагнетяващият пък е 1".Ако се поставят преходници за намаляне,ще работи ли ежекторът?
Ако някой има подобна работеща система,моля да пиши.Ще ви бъда много благодарен.
Прикачен файл
DSCF7076.jpg (114.01 KиБ) Видяна 3475 пъти
Прикачен файл
DSCF7075.jpg (109.1 KиБ) Видяна 3475 пъти
Последна промяна от vargal на чет мар 28, 2013 12:49 pm, променено общо 1 път.