Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
пишман_майстор - майстор
Колега...ти сериозно ли го мислиш това "от винтоверт" :shock: ?! Знам само,че и надолу няма да върви, това колело с мАторче тамагочи :-D Виж за по-предното предложение
sasko12345 написа:
по скоро някъв дето е на 110в ако се намери и го пускате на 70-80в и сте готови
мога да се съглася донякъде .Такива ел.мотори...наскоро си взех шлайф на 120в,2.4кВт .Смятам,че ще е с добра мощност нещо такова (такива мотори работят без проблем и на постоянен ток, просто те са си постоянно токови мотори,нищо ,че се ползват на пром.ток) Вече захранването - в смисъл на тип аку, зареждането , управлението (газта) -там не съм наясно достатъчно с материала :? Със сигурност има и някакво решение за "връщане" на част от енергията ( надолу да речем или пък при спиране)
zach_82 - специалист
Мотор от шлайф на 110в да работи на 80 - няма да стане - мощноста пада много при тях, когато намалиш волтажа.
Ако го пуснеш на 110в, ще работи, но на първото нагорнище ще се подпали. Всички знаете, как бормашини и шлайфове загряват до степен да не можеш да ги държиш при повече натоварване.
Обаче с два мотора от перка на вентилатор, свързани последователно, зацепени на обща верига и захранени с 24 до 36 волта - ще стане. Ако искате още мощност, може да зацепите 4 такива мотора и да повишите напрежението до 60 волта. Мога да дам схемата на зацепване на 4 двигателя към обща верига, ако някой го интересува.
vaseff - напреднал
Идеята ми доста хареса! Обаче как да свържа цялата система? Акумулатор 12v > предпазител (на колко ампера?) > ключ > "парното"?
Мога ли да ползвам ключ за осветление или от захранване на компютър като прекъсвач на веригата? Нещо за индикация за слаб акумулатор?
ge6aaaa3 - специалист
Абе, те тея мотори да не растат по дърветата? 3-4 щял да вързва... Под 20лв парчето със сигурност няма да намериш, а за 80лв, ще си намериш моторче от скутер, което е прогодено за целта и 100% ще работи.
shotik - майстор
vaseff написа:
Идеята ми доста хареса! Обаче как да свържа цялата система? Акумулатор 12v > предпазител (на колко ампера?) > ключ > "парното"?
Мога ли да ползвам ключ за осветление или от захранване на компютър като прекъсвач на веригата? Нещо за индикация за слаб акумулатор?

Не може да ползваш ключ за осветление или компютър,слаби са,писах ти някои неща на л.с.,а с един акумулатор ,дори от 160 Ач ,тези от камион или рейс ,също няма да стигнеш далече.Ако ползваш два ,ще имаш към 50-60 кг само от тях и с такива маломощни електромотори няма да можеш да движиш,още повече ,че искаш да возиш и около 100 кг товар и теб,вероятно на 10 км разстояние.
От този въпрос се вижда ,че нямаш понятия с тока и консуматорите -електромотори,ключове и др.
zach_82 - специалист
ge6aaaa3 написа:
Абе, те тея мотори да не растат по дърветата? 3-4 щял да вързва... Под 20лв парчето със сигурност няма да намериш, а за 80лв, ще си намериш моторче от скутер, което е прогодено за целта и 100% ще работи.
Ами, аз идея давам само, може да имаш хвърлени стари коли от които да си свалиш..
val4o89 - специалист
Другото което е - моторите от вентилатори на автомобил нямат въртящ момент, тоест те са като от бормашина за 30 лева (има обороти, ама в тях няма нищо). Просто 500W от бормашина (вентилатор) и 500W от хъб мотор са несравними неща.
zach_82 - специалист
Не е така. Моторите от вентилатора на радиатора са много здрави. Четири такива мотора работещи заедно, ще издухат всеки 500ватов хъб. Пробвал съм ги. Само ЕДИН такъв мотор задвижваше триколка с 50кг акумулатор + мен 70кг с 10км/ч
Chakal - специалист
Toплата вода е открита отдавна, дори и начинa да се топли по-добре се предлага за 290лв на нашия пазар от Conrad, има и други начини да се топли по-бързо вода със 750-1000w от други вносители.

Вентилатори, винтоверти, прахосмукачки ... толкова ли сте богати, за да се опитвате да се движите с тях, или просто скучаете и запълвате вечерта във форума ?
MMIel - специалист
Ако тези неща, които си изброил, човека ги има нормално е да си мисли как да ги използва. Тук нещата опират просто до момента да се купят батериите и да се пробва. Като не стане, батериите вече ги има остава само да се вложат пари в нещо по- надеждно.
Не подценявайте труда и ентусиазма на хората. Всички казват, че топлата вода е вече открита, но при положение че има толкова много варианти за затоплянето й не се знае кой е на прав път и кой начин на затопляне му е най-евтин. :)
Иначе, както повечето знаете аз ползвам топлата вода от конрад, защото нямам ресурса да я преоткрия :-D

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: