Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Rumen Iankov - специалист
Някой може ли да ми каже дали този климатик е добър за отопление.Предварително благодаря за отговорите.

Прикачен файл

климатик.JPG
климатик.JPG (71.65 KиБ) Видяна 3318 пъти
velsi - Почетен майстор
Избягвай да купуваш климатици от Тенополис, Техномаркет и други подобни вериги магазини. На външен вид е добре. Ще стои добре на стената :-D (имам предвид, че не си снимал табелката с данните). Като марка е едно добро бюджетно решение.
Лъчезар - специалист
аз съм чувал, че е една от най-добрите марки и до колкото знам са създали първия климатик.
Ето параметрите на климатика:
инвертор сплит система
капацитет 11269-14343 btu/h
мощност 3,3-4,1kw
консумация-1,17-1,27kw/h
ниво на шум 27db
сфреон R410A
EDI - майстор
Сравнително добра машина.Плод е на джойнтвънчъра ТОШИБА-КЕРИЪР - хладилна част на КЕРИЪР, хибриден инвертор на ТОШИБА.Производство е на завода в КИТАЙ..Ще те топли и е тиха.За колко кубика я предвиждаш и за какво помещение.За тези пари по-добър вариант е ХИТАЧИ серията СЪММИТ.
Смятам да отоплявам около 20кв.м. :)
EDI - майстор
Мощността на прима виста е горе-долу добра.От значение е и разоположение на помещението, брой външни стени, квадратура и разположение на прозорци и други фактори.Грубо може да го сметнеш около 75 вата на кубик необходима мощност.При добра изолация ще ти върши работа, иначе ще работи на мощност над номиналната, което донакъде съкращава живота на компресора.Има и калкулатори.Сравнително добър е каркулатора на страницата на БУЛКЛИМА.
Мерси за отговорите.Вече купих климатика.Като го монтират ще пиша как е положението. :)

Тема "питане за климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: