Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Nemski - специалист
момчета направил съм окачен таван по стандартния начин но ми хрумна да си направя и една малка фигура като второ ниво. захванал съм цд-то на второто ниво с директни окачвачи и рапидки-по 3-4 на окачвач-за носещите цд-та на първото ниво. интересува ме ще има ли някаква опасност от срутване или провисване на второто ниво ще се утежни ли много конструкцията. фигурката се пада в ъгъла и не е много голяма. благодаря предварително.
leonardo_vd - модератор
Nemski написа:
момчета направил съм окачен таван по стандартния начин но ми хрумна да си направя и една малка фигура като второ ниво. захванал съм цд-то на второто ниво с директни окачвачи и рапидки-по 3-4 на окачвач-за носещите цд-та на първото ниво. интересува ме ще има ли някаква опасност от срутване или провисване на второто ниво ще се утежни ли много конструкцията. фигурката се пада в ъгъла и не е много голяма. благодаря предварително.
Да нямаш в предвид МОНТАЖНИТЕ. Щот за носещите ще ти трябват бая дълги рапидки и голяма точност да ги уцелиш през вече монтирания картон.
Мисля че няма да имаш птоблем. Директните си захванал за монтажните птофили през картона. Нали?
Nemski - специалист
Лео направил съм го по следния начин: наредих цд-та през 60см. и през 50см. напречни между тях. тези през 60-то см. съм ги захванал с директни окачвачи през около 60см. цд профила за второто ниво съм го хванал за основните, тези които са хванати за тавана с окачвачите, използвал съм 12,5 картон. цд-то на второто ниво е наредено напречно на основните т.е. и те са хванати с окачвачи през 60см. мислиш ли, че конструкцията ще издържи?
leonardo_vd - модератор
Nemski написа:
Лео направил съм го по следния начин: наредих цд-та през 60см. и през 50см. напречни между тях. тези през 60-то см. съм ги захванал с директни окачвачи през около 60см. цд профила за второто ниво съм го хванал за основните, тези които са хванати за тавана с окачвачите, използвал съм 12,5 картон. цд-то на второто ниво е наредено напречно на основните т.е. и те са хванати с окачвачи през 60см. мислиш ли, че конструкцията ще издържи?
1 000 000% :shock:
leonardo_vd - модератор
leonardo_vd написа:
Nemski написа:
1 000 000% :shock:
Можеш да си закачиш и мебелите за тавана.
Nemski - специалист
:lol: ок 10х лео доверявам ти се изцяло на теб като специалист. жив и здрав. а да и за много години :partyman:

Тема "един въпрос за окачения ми таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: