Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Всъщност нз дали има фурна с отложен старт най вероятно не.
Този часовник върши тази работа. Включва фурната в определения от тебе час,след като предварително си я включил от ключа на режим на работа и си настроил температурата.
Пример:
Текущ час 12:00, интервалът за работа е настроен на 1:30 часа и краят на работата е в 14:00.
Това означава,че фурната ще се включи в 12:30.
Последна промяна от fikata на чет мар 28, 2013 8:38 pm, променено общо 1 път.
zimel - специалист
MIRO_073 написа:
ivan_krilov написа:
Има ли дигитален часовник? Ако има и не е сверен, проблема може да е от там. Но не би трябвало да тръгва и при пуснати котлони. Това по спомен.

Това ме разби :supz:

Да, наистина е така като спре тока , таймера започва да мига и ако не зададеш някакъв час фурната не работи.
fikata - майстор
Да, наистина е така като спре тока , таймера започва да мига и ако не зададеш някакъв час фурната не работи.
Достатъчно е да завъртиш лявото копче до крайно горно положение -ръчен режим и часовникът спира да мига,без да си настройвал времето.Фурната е готова за работа в ръчен режим.
shotik - майстор
fox_vt написа:
Точно така е фика и часовника не може да блокира използването на фурната т.е. избираш си режим на нагревателите фурната тръгва и ако искаш авто изключване тогава активираш часовника.Всъщност нз дали има фурна с отложен старт най вероятно не.
Преди много време/25-30 години/имаше немски печки с механичен електрически часовник на 220 волта за задаване на час за включване на фурна и после се изключва ,като най -голямо време за работа е три часа.Още ги пазя два ,от такава печка.

Изображение
fox_vt - майстор
Виждал съм подобна с електрически часовник на 220 волта а самата фурна се отваря като чекмедже с издърпване а не като сегашните.
MIRO_073 - майстор
zimel написа:
MIRO_073 написа:
ivan_krilov написа:
Има ли дигитален часовник? Ако има и не е сверен, проблема може да е от там. Но не би трябвало да тръгва и при пуснати котлони. Това по спомен.

Това ме разби :supz:

Да така е съгласен съм. Ако има въведена програма няма да включи, ама човека казва че работи само като му е включен котлон. Или някои ключ му е залепнал или някъде слаба връзка и това с нулата към ключа на фурната е възможно.
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2 отук може да изтеглиш схема на печка Gorenie-772 W

http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... &topic=123 а тук има някой интересни неща по подобни теми.
zz_stefanov - майстор
zz_stefanov написа:
Залагам на вътрешно прекъсване на нулата примерно :)
Сега, "нула" вътре в печката си е относително понятие, ако печката е свързана чрез щепсел. Иначе при твърда връзка това си е където е свързан N проводника. Проблема е или в шпилката/клемата на N проводника или след нея.
BAT_GOIKO - специалист
IORDANHP написа:
http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2 отук може да изтеглиш схема на печка Gorenie-772 W

http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... &topic=123 а тук има някой интересни неща по подобни теми.
Здравей IORDANHP,

опитах се да сваля схемата но за съжаление на сайта има само за един модел на горение таблица с кодове на грешки, модела е с цифров дисплей и т.н. Схема на свързване не видях да разполагат.

Благодаря за помоща.
BAT_GOIKO
fikata - майстор
Прочетено по темата в друг форум по линк даден по горе:
http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... &topic=115
Здравейте на всички в този много интересен и полезен форум .Моля за помощ, имам следния проблем с фурната:
когато я включа не тръгва и случайно открих , че тръгва само ако пусна някой от котлоните .
Отворих я и видях че при включване на котлон се прехвърля напрежение към ключа на фурната през една тънка жица и фурната тръгва.
Следва съвет за смяна на ключа на фурната.
Решаване на проблема:
Колеги оправих си фурната . Благодаря за предположенията , които излязоха правилни ,но като се замислих то не може и да е от друго.След като намерих проблема (ключа)се отправих по магазините за ел. части (от Пловдив съм),но се оказа че моята печка е уникална. Естествено ключа е 10 позиционен ,но в ключовете които ми даваха по магазините и във фирмения сервиз пак 10 позиционни липсваше точно този контакт който ми беше нагорял. Във фирмения сервиз го търсиха по арт номер, но не излезе инфо за тази печка ,а всички други от този модел са с този ключ който ми даваха.явно съм попаднал на някаква серия ограничена или се слага другия ключ и се прави промяна в свързването. Както и да е аз разглобих ключа и почистих контакта и го сглобих по обратния ред като след като огънах мостчетата под контакта ги и запоих за по-сигурно. Вече една седмица печката работи без проблем ,дано е така и за напред но искам да кажа ,че не препоръчвам такива доработки просто нямах друг вариант . Цената на ключа беше 36 лв. в магазинните за резервни части и 20 лв във фирмения сервиз,но пак казвам ,че липсва 1 контакт в тях и едно мостче.

Тема "Фурната работи само когато е включен и котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: