Най - вълнуващия въпрос зимно време.
timon_tg - специалист
цената предполагам е по висока, поради възможността да изгаря освен пелети и биомаса, дърва, дървесни брикети, въглища и кокс.
Аз се интересувам основно от пелети. Нещо друго ? Странно, че никъде във форумът не намерих потребителска класация на различни модели :(
LazarGanev - "Велик майстор"
Как предлагаш да стане такава потребителска класация? С колко котли има опит 1 потребител?
filmatoplo - майстор
Тръбна система с радиатори ,вентилконвектори или подово -имаш ли изградена :) .
catpat - специалист
Някой преработвал ли е SOLIDA SIME 6 секционно за пелетна горелка? Ако да, реже ли се вратичката, защото според мен има доста място? Каква горелка използва? Какви резултати се получават?
Strahil - специалист
catpat написа:
Някой преработвал ли е SOLIDA SIME 6 секционно за пелетна горелка? Ако да, реже ли се вратичката, защото според мен има доста място? Каква горелка използва? Какви резултати се получават?

вратата трябва да се преработи и да се сложи преходник/фланец + GP 4 поколение :finga:
filmatoplo - майстор
Точно така -горелката се изнася малко навън за да не удари във вътрешните чупки на котела :wink: , на долната вратичка се реже квадратен отвор .
naskov - майстор
catpat написа:
Мисля, че имаше нужда горелката GP32 да се изнесе 3см навън са да не закача в отвора. Направих го с профил
timon_tg - специалист
LazarGanev написа:
Как предлагаш да стане такава потребителска класация? С колко котли има опит 1 потребител?
Да кажем списък с всички по известни котли, с класация на потребителите от 1 до 10.
Всеки сам за себе си може да прецени, колко е доволен от собствения си котел :)
digitalpr - специалист
Не мисля, че има полза от подобна класация. Българина не гледа по далече от носа си и неговия телефон/телевизор/кола/котел... е дай-добър винаги.
filmatoplo - майстор
Най ползваните котли от обикновен тип , на които се монтира извънбордова пелетна горелка са -Бош и Виадрус .http://www.youtube.com/watch?v=UVptm4XE3nc и това -http://www.ecopell.rs/galerija_slika.html

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: