• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alsted - майстор
До колко градуса ще я загрееш, е едната страна. Каква е скоростта на изстиване? Колко градуса смяташ, че ще е сутрин и до колко часа смяташ, че ще достигнеш оптималните ... колко време от денонощието изобщо смяташ, че ще поддържаш оптималната температура? Не е лошо да се експериментира, само ... "не взимай голямата кошница за прехвалените ягоди" :-D Пък и още го обсъждаш ... докато го реализираш на пазара ще има готов ранен разсад от по-топлите краища на страната :lol: А, че ще спестиш някакви сериозни пари ... (виж по-горе :wink: ) Едно е да имаш желание и да не те мързи, съвсем друго е да реализираш ранен разсад. Пак ти пожелавам успех и да споделяш резултатите! Само вземи си отвори своя темичка в "градинарство".
ivanovbg - майстор
Не става въпрос за разсад да си правя. Аз него си го правя в къщи. Проблема е че вече е готов е и е за разсаждане, а земята е още студена.

Май целия проект се обезсмисля поради факта че предвиждат времето с доста облаци. Лошото е че когато най трябва топлина, обикновено няма слънце :sad:
filmatoplo - майстор
Понеже темата е за топло от слънце , но ще си позволя да кажа че в професионалните парници разчитат не на дядо боже да даде слънце , а разчитат на принудително отопление -ток,газ,течно и твърдо гориво -не подвластно на външни условия.Дето се вика направи следното -намери един съд казан , вкарай в него медна серпентина , свържи за серпентината маркучите които ще ти топлят почвата и запали огън под казана .Всичко това може да изглежда и като печка или мини котле,печка с водна риза :wink: .
fbr - майстор
Отопление на оранжерии на газ, остана в доброто старо време. До моята работа, има един оранжериен комплекс, по време оно бяха на мазут, минаха на газ, няколко зими не отопляваха, чакаха само на природата, тази година гледам около големите оранжерии са направили котелни помещения и пушат.
ivanovbg - майстор
Той парника си е за домашно, не е с търговска цел и при тази криза...
alsted - майстор
ivanovbg написа:
НАз него си го правя в къщи. Проблема е че вече е готов е и е за разсаждане, а земята е още студена.
alsted написа:
... хубав собствен, ранен разсад ... повече никога няма да експериментирам - само под найлон.
:wink:
torbalan - Дървен философ
ivanovbg написа:
Той парника си е за домашно, не е с търговска цел и при тази криза...
По-горе ти беше предложено не лошо решение...

Малко тръби, някакъв съд и отдолу огън...
ivanovbg - майстор
Е ако си бях постоянно там, това е правилното решение. Мислил съм го и имам един стар бойлер на дърва, който не тече и става за тази работа. Лошото е че чак след 15-ти април ще съм там всеки ден :cry:
Все пак утре като отида ще свържа системата окончателно и ще я оставя така - може пък бог вярно да помогне, ако си помогна и аз :)
torbalan - Дървен философ
То ако си много мераклия - може да се измисли някаква елементарна автоматика за догодина...

Въпроса е колко средства си готов да жертваш за ранно зеленчукопроизводство :)
alsted - майстор
Ако му уредиш едно зрънце атом ще може даже да ни продава за Коледа български домати :wink:
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67

Тема "Отопление от слънцето, слънчеви системи ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: