• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
Не. не трябва да те притесняват. Ако говорим за китайските сините кутии.
Имат гаранция, а и след това се ремонтират най-често без особени проблеми. За домашно ползуване 140А е повече от колкото ти трябва - т.е. няма смисъл да взимаш 200А инвертор.

И да допълня - гледайте и размерите и теглото на машините. Китайските 200А са доста тежки и големи /като за инвертор/ .
В това отношение най-добри са ГИЗМИ - малки и леки. Там пък проблемите са други - тежък /разбирай скъп/ евентуален ремонт. Та така...всеки сам да си преценява :partyman:
Последна промяна от pansim_old на вт мар 26, 2013 11:51 am, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Да, също един от лидерите в производството на заваръчна техника ! Фирмата е Датска ....т.е (Дания).
Фирмата и марката има привкус на Марти Кемпи :-D . Това е негово дело, но си се развиват самостоятелно вече. Добри са, но още хлеб трябва да ядат :-D . Имам лични наблюдения от тях.

Ето мойте фаворити:

Кастолин, Фрониус, Кемпи (Европа) , Милър и Линкълн (САЩ)-------най-добрите

Лорх (руска разработка с немско изпълнение), Есаб, Цебора, Гисми, Дженезис, Селко и т.н са полу-професионални марки. Поне за сега. Някои от тях просперират като Лорх и Цебора, за сметка на Есаб, който пропада :-D Наблягат да изкарат един два модела заваръчна техника и то на ниво заради традицията на марката. Есаб е предприел точно обратна стратегия опитват да се конкурират с цена и сервиз и лека по лека ще си заемат мястото което им подобава. Бях чул, че Кемпи ще ги купят, но не съм сигурен. :-D
agj - майстор
Драги ми Смехурко ,
От вчера се колебая дали да започна да ти пиша ,но понеже никой друг не ще да драсне поне два реда в отговор на глупостите ти ,реших все пак да ти драсна някой ред с риск отново да предизвикам недоволството на Патиланците че си ги мерим! :-D
Но се питам, нима е възможно? До вчера човек които не знаеше за съществуването на една или друга фирма днес да дава „подробна „ информация и оценка !?
Драги ми Смехурко, това че ти си виждал един –два модела машини не означава че това са единствените машини произвеждани от тая или оная фирма!
А както и досега, пък вероятно и за в бъдеще Есаб ще продължат да произвеждат заваръчна техника на най-високо световно ниво , и ако ти наричаш произвеждането на заваръчни трактори , механизирани системи и роботи -полу-професионална техника просто не само си Смехурко ами и нещо повече дано да се сетиш какво…..!
Пращам ти картинки. Аз сам ги рисувах. Но щом ги разгледаш, скъсай ги веднага, че не дай си боже,за смях да станеш .! :lol:
Хайде, толкоз стига.
Поздрав най-сърдечен!
Твой приятел вечен:
Весел Патиланчо

Прикачен файл

RosioFrictionStir.jpg
RosioFrictionStir.jpg (39.11 KиБ) Видяна 4461 пъти

Прикачен файл

903514_A6_Mastertrac_Tandem.jpg
903514_A6_Mastertrac_Tandem.jpg (60.84 KиБ) Видяна 4461 пъти
gogo7777 - майстор
Хубава приказка :supz:
Само не я схванах баш...... Сигурно лъскавата снимка е разковничето:-D А и няма нужда да я коментирам.........Аз съм виждал роботи и на живо, немаше нужда да рисуваш и да се абиш :-D айде стига съм се занимавал с тебе Патиланчо. :-D
Спирам да ти отговарям щото е безмислено....
pansim - майстор
Хайде малко да разведрим обстановката - ето какво се случва при неправилна употреба на инвертор + бензинов генератор. :axe:
Успях да го върна към живот, ама не препоръчвам подобни експерименти - излизат скъпо :)

Прикачен файл

IMGP3286.JPG
IMGP3286.JPG (101.21 KиБ) Видяна 4376 пъти

Прикачен файл

IMGP3287.JPG
IMGP3287.JPG (82.61 KиБ) Видяна 4376 пъти

Прикачен файл

IMGP3285.JPG
ESPACE - майстор
Какво имаш предвид под "неправилна употреба на инвертор + бензинов генератор"?
torbalan - Дървен философ
В Турция видях да ремонтират един мост - две момчета с Гисми 165 май бяха и бензинови генератори. Не загледах генераторите, но не бяха особено внушителни.
pansim - майстор
Защо трябва да са внушителни генераторите? Най-често 7кВА за достатъчни за ремонтна дейност.

Неправилна употреба в случая означава, че генератора е с нестабилно изходно напрежение и хората са "подали газ"
при включен инвертор. Резултата е плачевен. Освен тези видими следи, имаше и други проблеми, за щастие вече решени.
Та поуката е -ползуване на технически изправен генератор, с необходимата мощност.
Ако мощноста е ниска има риск както за генератора, така и за заваръчния инвертор.
ESPACE - майстор
Ясно, стана ми интересно, защото от години работим с генератор Хонда 6kW и едно Кемпи.
gogo7777 - майстор
Аз лично мойте машини не ги пускам на генератор. С очите си видях как на един колега му изгоряха 3 машини на веднъж при работа с генератор. Направо се върна в първи клас........много неприятно.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: