Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
По добре пробии сега за да не разбереш последствията. Дунапрена поема влага, а влагата отива във фазера който се надува, мухлясва и понамирисва.
choko - специалист
shadowman написа:
Можеш да ги свържеш с коларски болтове или свързващи (каквито ползваме за мебелите), но ще трябва да взимаш допълнително болтове, че са къси.
ИСках да съм сигурен че съм разбрал че на рамка от слоеста дървесина може да се сложи табла от дърво макар и да не масив. Както съм писал харесах плоскост от бор по леко от елата. Админа ми бе писал че на рамка от слоеста дървесина не може да се монтира такова нещо.
Идеята ми е да не пада до земята а да се захване само за рамката.
Както писах притесненията ми са че ще увеличи напрежението в горната част и ще се получи осукване от тежеста и от друга страна от натоварване (натиск от ползващия го)
svetor - напреднал
ето и моето виждане .
имам още малко за довършване

Прикачен файл

Photo0013.jpg

Прикачен файл

Photo0014.jpg

Прикачен файл

Photo0012.jpg
vladilen - специалист
повърчваш си фурнирован MDF или ПДЧ, сдвояваш, кантираш, байцваш (по желание) и лакираш
нещо такова нали? 8-[

Прикачен файл

IMG_0060.JPG
IMG_0060.JPG (78.76 KиБ) Видяна 4414 пъти

Прикачен файл

IMG_0059.JPG
IMG_0059.JPG (50.1 KиБ) Видяна 4414 пъти

Прикачен файл

IMG_0058.JPG
IMG_0058.JPG (75.04 KиБ) Видяна 4414 пъти

Прикачен файл

IMG_0056.JPG
IMG_0056.JPG (75.55 KиБ) Видяна 4414 пъти

Прикачен файл

IMG_0054.JPG
IMG_0054.JPG (70.56 KиБ) Видяна 4414 пъти
s_toshkov - специалист
Може ли по-подробно да обясните с какви панти е възможно да се направи повдигането на плоскоста под матрака ?

Аз също съм предвидил на моите две легла тези плоскости да се повдигат но не съм се сетил да ги направя на панти .......

Конструкцията ми е подобна на тази плоскоста хлътва навътре в рамката за матрака

Само че съм предвидил плоскостите върху които лежи матрака да са не от пдч а от онова другото -осб мисля че се казва

Доколкото разбирам пантата трабва да е монтирата от долната страна - тя по този начин може ли да се явява като носеща

Ако има някой подобен монтаж , може ли снимки?

Има ли смисъл да се занимавам тези плоскости да са на панти ???
sasooooooooo - "специалист"
За панти не знам какви, но мога да ти кажа с амортисьори как става. Ето как съм го решил аз въпроса:
viewtopic.php?f=5&t=18052&start=100
svetor - напреднал
s_toshkov написа:
Може ли по-подробно да обясните с какви панти е възможно да се направи повдигането на плоскоста под матрака ?

Аз също съм предвидил на моите две легла тези плоскости да се повдигат но не съм се сетил да ги направя на панти .......

Конструкцията ми е подобна на тази плоскоста хлътва навътре в рамката за матрака

Само че съм предвидил плоскостите върху които лежи матрака да са не от пдч а от онова другото -осб мисля че се казва

Доколкото разбирам пантата трабва да е монтирата от долната страна - тя по този начин може ли да се явява като носеща

Ако има някой подобен монтаж , може ли снимки?

Има ли смисъл да се занимавам тези плоскости да са на панти ???
Пантите ги наричат клавирни. Нещо такова http://www.pramen.bg/products.php?pid=419 Слагаш плоскостите една върху друга и захващаш пантите за тънката им страна . Дано да съм бил полезен

Прикачен файл

Photo0016.jpg

Прикачен файл

Photo0018.jpg

Прикачен файл

Photo0017.jpg
s_toshkov - специалист
Поредните няколко въпроса:

1. Аз също съм решил да "настанявам" матраците само че върху плоскости ОСБ . Имам намерение задължително да ги надупча за да диша матрака. Има ли някаква схема за дупченето ? Приблизително колко дупки трябва да направя на плоскост 190/82 см ?С какъв диаметрър да са тези дупки ?Има ли някои снимки на подобно нещо ?

2. Плоскостите с който ще сглобявам леглото са 18 мм -с какви винтове трябва да закрепмав обкова ? 18 мм или 16 мм ? Обкова и тои е поне едни поне 2мм ,. но ме притеснява ако навия винт 18мм в 18мм плоскост + да кажем 2мм обков - върха на самият винт да не избута навън и да се подуе плоскоста?

3.При монтирането на евровинт да кажем 5х50 - частта в коато трбва да захване резбата на винта предварително на колко милиметра трабва да е разпробита в диаметър ?

* взема да ми харесва да си разкроявам, пресмята и сглабям мебели ....., ще вземе да ми стане хоби , извинявам се ако досаждам с въпросите - сега се уча
Svezar - специалист
С тези панти отварянето на "раклата" при сложени вече матраци ми се вижда доста трудно упражнение /предполагам си си сложил една летва вътре да го подпираш докато слагаш или вадиш нещо :-D / а за цял матрак естествено е неприложимо като вариант !!
svetor - напреднал
Svezar написа:
С тези панти отварянето на "раклата" при сложени вече матраци ми се вижда доста трудно упражнение /предполагам си си сложил една летва вътре да го подпираш докато слагаш или вадиш нещо :-D / а за цял матрак естествено е неприложимо като вариант !!
Идеята е да се бърка в раклата 3-4 пъти годишно. Няма да си държа чорапите там !!!!! :supz:

Тема "разкрой на спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: