• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за дърводелството
unclebim - специалист
На Цариградско, но не помня кога беше, преди повече от година.
profesionalist_wood - майстор
Няма го в бриколажа, забелязвам че инструментите на Wolfcraft започнаха да изчезват нещо напоследък, защо ли? :? Кой ли е официалният им вносител за България някой знае ли? Знам че Слав ООД Варне не внасят вече, Виждали ли сте на други места нещо от тази марка? :?
Иначе с тази американска винтова сглобка би запратила бисквит машината ми бързо в пенсия :lol: въпреки че се използва от аматьори
bulhomes2 - майстор
profesionalist_wood написа:
Няма го в бриколажа, забелязвам че инструментите на Wolfcraft започнаха да изчезват нещо напоследък, защо ли?...
И аз вчера прерових Практикер, Бриколажа и Баумакс за шаблона им за дибли, ама нема...
marian1 - майстор
А не е ли време вече да предложим на Модовете нов раздел - групово пазаруване от Нета?
bulhomes2 - майстор
За дреболии от чужбина няма смисъл. Даже е вредно. Над 30 лв ти слагат ДДС (или мито) и над още малко ти слагат и двете. Наскоро си поръчвах 40 лед лунички, но накарах китаеца да ги пусне в 10 отделни пратки по 4 бр.
емо ем - специалист
bulhomes2 написа:
Няма го в бриколажа, забелязвам че инструментите на Wolfcraft започнаха да изчезват нещо напоследък, защо ли?...
И аз вчера прерових Практикер, Бриколажа и Баумакс за шаблона им за дибли, ама нема...
Пропуснал си Баухаус, преди около седмица имаше поне три модела шаблони за дибли на Волфкрафт. Естествено цените бяха с по над 10% нагоре - стандартния шаблон, който в Практикер и Бриколаж беше по 30-33 тук е 36 а другите два по памет - около 80 и 120 лв.
Чувам, че Бриколаж и Практикер няма повече да продават Wolfcraft инструменти и ако Баухаус придобият изключителните им права за продажби ще се нагледаме на цени. Мили родни картинки...
sstefanov - майстор
И кой ще даде дори и 30 лв като тук е 20.19 лв с доставката до БГ:

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Silverlin ... 0648812735
bulhomes2 - майстор
Ми няма Баухаус в Плевен д'ге... Стефанов, в последните постове говорехме за шаблона за дибли. Иначе около 18,50лв ми излязоха от сметката за шаблона за "криви дупки".
profesionalist_wood - майстор
емо ем написа:
bulhomes2 написа:
Пропуснал си Баухаус, преди около седмица имаше поне три модела шаблони за дибли на Волфкрафт. Естествено цените бяха с по над 10% нагоре - стандартния шаблон, който в Практикер и Бриколаж беше по 30-33 тук е 36 а другите два по памет - около 80 и 120 лв.
Чувам, че Бриколаж и Практикер няма повече да продават Wolfcraft инструменти и ако Баухаус придобият изключителните им права за продажби ще се нагледаме на цени. Мили родни картинки...
Вчера бях в Баухаус и един кретен ми обясняваше, че нямали такъв шаблон и няма да го имат. Имаха само стандартния с три дупчици по 6мм ,8мм и 10мм
емо ем - специалист
Вчера бях в Баухаус и един кретен ми обясняваше, че нямали такъв шаблон и няма да го имат. Имаха само стандартния с три дупчици по 6мм ,8мм и 10мм
Ами, да уточня... опитах да следвам стила на писане в клуба затова употребих съчетанието 'шаблон за дибли'. По-точно ще е да се каже 'шаблон за пробиване на отвори за сглобки с кръгли дибли' ;)
И трите шаблона, за които споменах са за пробиване на отвори за дибли (евентуално минификсове, панти и т.н.) като отворите при всички случаи са перпендикулярни на плоскоста на която лежи шаблона. Затова мисля, че 'шаблон за дибли' следва да се разбира за пробиване на перпендикулярни отвори предимно за сглобки с дибли. Ето стандартния модел: http://www.wolfcraft.com/en/products/p/ ... index.html и един по-усъвършенстван: http://www.wolfcraft.com/en/products/p/ ... index.html
За разлика от перпендикулярните, пробиването на скосени отвори (за което е темата) е предназначено предимно за винтови сглобки т.е. този шаблон вече не би трябвало да спада към 'шаблон за дибли' а към друга група, или както те са го кръстили - Guides Screw Joint - Водач за винтова сглобка (скрит монтаж).
Затова помислих че тук става дума за два вида шаблони: 1. Classic - 'шаблон за дибли' и 2. Modern - 'Водач за винтова сглобка' и писах за първия вид. За втория, засега не съм го срещал по магазините.
Явно, докато не се наложи някакво популярно нашенско име ще има да ги припокриваме имената на джаджите ;)
А иначе, по тези хипермаркети е въпрос на късмет на какъв консултант ще попаднеш, в доста случаи те се образоват от тебе, а не ти от тях :rolleyes:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Шаблон за криви дупки или как се казва тая джаджа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: