• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
gogata1987 - специалист
ArturDent написа:
gogata1987 написа:
.... капак 3х3м. и дебелина 15 см - така е по проект. ....
За да можеш да си смяташ и друг път.

3м х 3м х 0.15м = 1.35 куб.м.
Мерси, ще ми е от полза!
dadko - майстор
За изработка на капак за водомерна (или с размери до 1м/1м шахта)и ако няма да минават по него превозни средства- може да се използва вместо обикновен бетон- такъв, при който вместо чакъл се използва керамзит или друг лек материал. Така капака излиза доста по- лек и по- лесно ще се вдига при необходимост. Естествено- със армировка- метална мрежа или арматурно желязо
MamaMy - майстор
Само където забравих да сложа на кофата едно найлоново пликче и после се наложи да я вадя с крика :)
hidrazin - майстор
:? Баси. Открил си номера с пластмасовата кофа преди мен - като гледам снимката още октомври 2009 година привечер. :) Честно казано не съм копирал от никъде. Хрумна ми на място защото майстора ми се вайкаше как да направи ревизия. Беше леко шокиран като видя че става. Пък аз съм си доста бос в строителството де.
Е, значи не съм откривател. Ще го преживея някък. :-D
:partyman:
MamaMy - майстор
Бе и аз не съм бога на строителството, но се водя твърдо по поговорката: "Накарай мързеливия на работа да те научи на акъл" :-D
Нямах пластмасова и ползвах поцинкована. Сетих се да я сложа в найлоново пликче, но забравих и чак като завърших обекта се сетих пак. Е, тъкмо пробвах как се вади капака на ревизията. Използвах лост от първи род и крик от Астра :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Бетонен капак - колко бетон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: