• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Трябва да го оправят. А ти също можеш да си поставиш кол/колове до таблото и да си направиш повторно заземяване
drastar - специалист
rdx написа:
TN-C-S или ТТ?То май ТN-C-S е по-безопасно при ръждясването на заземлението?Вчера от ЕОН са ми сменили електромерното табло и са ми отрязали жълто-зеления кабел.Просто стърчи във въздуха.Какво мога да предприема?
:shock: :shock: :axe:
Така са те оставили с ТN-C и ДТЗ което е забранено.
Вземи мерки, не чакай , свържи си наново кабела или си набий няколко кола и се вържи там, демек ТТ

ПП. :? Жълто зеленият кабел свързан ли е в твоето табло със нулата преди ДТЗ ? Ако е свързан ок , но ако не е лошо.
pavelari - майстор
Junak написа:
Не - това е така наречената система TN-C-S. Компромисен вариант :)
Mmmm competence
hidrazin - майстор
pavelari написа:
Mmmm competence
Явно алкохола не ти понася добре? :?
:partyman:
pavelari - майстор
така е брато! само пияници избират за електрифициране на отговорните обекти у нас! Тоа с оранжевото съм аз! Сега сети ли се кой съм..

Прикачен файл

Untitled.jpg
hidrazin - майстор
pavelari написа:
така е брато! само пияници избират за електрифициране на отговорните обекти у нас! Тоа с оранжевото съм аз! Сега сети ли се кой съм..
Мирослав Илич? Мислех че е по-възрастен и не знаех че се занимава с енергетика. :? И защо мислиш че трябва да те познавам? Пък и не съм добър физиономист.
:partyman:
gogo7777 - майстор
pavelari
Работил ли си за Хелпик или Енергомонтаж. Познавам те от някъде :-D
Stefan2000 - специалист
Здравейте.
След четене и консултации, реших все пак , на къщата която правя да изградя 3-проводна инсталация с дефектнотокова защита.
Та, малко доуточняване, преди да се действа, за да няма 'Бау". :shock:
Естествено на село, до таблото ми идва двупроводна мрежа. За сега ще се въздържа от правене на заземяване. Това може да стане и в последствие
Въпроса ми е, правилно ли ще е да ползвам една защита, примерно 63А на 100мА, и след нея няколко кръга, със сответните предпазители за всеки кръг.
Осветителните кръгове ще са изведени преди защитата.
Свързано по таззи схема, само че кръговете да са няколко и предпазителит са след защитата, а самата защита е с вграден предпазител.
А и заземяващия кабел, може ли да е с по-малко сечение?
Изображение
Junak - майстор
100мА е защита срещу пожар и не защитава хора
Stefan2000 - специалист
Добре, 30мА.
Като цяло, подхода правилен ли е?
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49