• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
Илчо Илиев - майстор
Вадиш пакетите,нареждаш ги на един ред в тави, за няколко часа ще се отпуснат, преди да са се отпуснали на 100%,но до толкова,че да може да ти натъпчеш в буркани плътно, слагаш им по 1 чаена лъжичка сол, капачки и вариш поне 1 ч, другия вариант е да пресечеш евентуалната ферментация с калиев сорбат или аспирин, като бурканите се заваряват колкото краставици, иначе пипера става на пихтия...
Трети вариант, но вече друг продукт, смилаш патладжана и пипера, слагаш и 1/3 от общото количество смляно домати/дом. сок и вариш ма лютеница, аз така бих направил, най-сигурно е....
Много обичам печени чушки в буркан.По-миналата година, обаче стана един фал с едни калпави капачки и повечето буркани отидоха зян, както се казва :evil: . Отминалата есен ги сложих във фризер, но вкуса е доста по-различен, не ми хареса особено. Сега ми похвалиха тези капачки http://www.alians-dn.bg/%D0%BF%D1%80%D0 ... 1%82%D0%B8 ще взема да ги пробвам, като стане време за зимнина.
  • 1
  • 2

Тема "Печени чушки в буркан?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: