• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Имам малко стара(като години, но неизползвана) поцинкована ламарина, огъната на Г с ъгъл около 100-110гр. Размери:
1. 120х30;
2. 160х40;
3. 200х60;
4. 150х60.
Размери в мм, дължини по около метър.
Стават ли за поли, примерно подулучни кой размер, също и за надулучни кой размер? Мога да им направя известна "подстрижка", ако е необходимо.
Мога ли да ги боядисам? Не са лъскави, а да го кажем матови. Нямат ръжда.
VLADO66 - майстор
На покрива ли ще ги качваш тия парчетии :?Може да ги боядисаш с Протекта щом са престояли,ама има ли смисъл :? Вземи си поли с полиестерно покритие-много по-трайни са.
Вадим Владимиров - специалист
Всички стават за надулучни, тъй като няма да се виждат.
Svetoslavoff1 - майстор
Владо, и ти ли Бруте:))) Шегичка ей, имам в къщи една черна станция дето и тя така вика - що не вземеш, ами казвам за да взема, трябва да дам;) А за трайност, сега по скатовете и около комините са на 20+години и са в много добро състояние. Е преди няколко години имаше малки следи от ръжда , но ги туширах с цинга и ще откарат още много.
Вадим, благодаря. А за подулучни стават ли, че нали първо те се слагат?
Подулучните ще са видими. Ако са в добър външен вид, то всичко е наред. Но! Имаш 3 размера с малката страна и 4 с голямата. Малката страна трябва да я направиш до 30, а голямата трябва да ти покрие челната под улука. Ако имаш челни по наклона, тях ще ги оставиш открити ли?.
Svetoslavoff1 - майстор
Вадим Владимиров написа:
Подулучните ще са видими. Ако са в добър външен вид, то всичко е наред. Но! Имаш 3 размера с малката страна и 4 с голямата. Малката страна трябва да я направиш до 30, а голямата трябва да ти покрие челната под улука. Ако имаш челни по наклона, тях ще ги оставиш открити ли?.
Вадим, нещо не те разбирам:(
По картинките в нета късата страна на подулучната виси надолу, а широката(дългата)е върху обшивката и се застъпва от пародифузионното фолио. Челни под улуците няма да имам(засега). За тези по наклона горната им част ше се покрива от готови или по размер ламаринени обшивки.
Разбрах те и аз сега. Като каза подулучни си помислих за тези
Прикачен файл:
P1060710 (800 x 600).jpg
P1060710 (800 x 600).jpg (81.38 KиБ) Видяна 5327 пъти
Svetoslavoff1 - майстор
Е като ме разбра кажи за размерите де:)
Най-малкото, тази част, която ще е видим трябва да е еднаква. Но честно да ти кажа, не виждам смисъл от тази ламарина(пола).
http://www.bramac.bg/fileadmin/rootBram ... shivka.pdf Тук ще я видиш къде се слага.
  • 1
  • 2

Тема "Подулучни и надулучни поли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: