• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
докато чакам плочките реших че е време да затворя "големия" куфар. Затова пък трябва да сглобя мръсния ф110.
Оказа се голяма играчка, докато го натамъня...
ползвах дъга 30, дъга 45, дъга 15...
Ето какво се получи:
Прикачен файл:
strmk.JPG
Някакви забележки?
Не знам каква е теорията е наклоните, за ф110-ката. Но при мен се получи, така че участъка, който е зад структурата има по-малък наклон в сравнение с участъка, който влиза в магистралния мръсен канал...
Ако тръгна от магистралния мръсен канал с дъга 45 (а не с дъга 30 както е в момента) си мисля, че мога да направя така, че наклона, който е зад структурата да бъде по голям от наклона, който е влиза в магистралния мръсен канал...Всикчко това има ли значение???
И един принципен въпрос докато си играх да напасня тръбите се наложи по няколко пъти да извадя/вкарам фитингите един в друг. Това амортизира ли излишно гумените уплътнения? Има ли възможност след време да почне да изпуска миризма?
при положение , че има гумено уплутнение при окончателното сглобяване трябва ли да слагам силикон за да не започне да мирише един ден???
Благодаря
chapara - майстор
Нямаш грижи , затваряй :cool:
Друг въпрос: Нали си спомняте за ...превърни дефекта в ефект.
Ставаше въпрос за разминаването на тръбата за отходната вода с въздуховод и трябваше да се направи едно стъпалце.
Та това стъпалце ще го направя с една стъпка по навътре спрямо основния куфар:
Прикачен файл:
st.JPG
st.JPG (51.84 KиБ) Видяна 2195 пъти
На челото на стъпалцето мисля да поствя смесителя за бидето. Имайки в предвид, че ширината на това стъпало ще е 20 см и че искам да поставя смесителя така, че да бъде центриран искам да ви попитам как да превъзмогна ето този проблем:
Прикачен файл:
razp.JPG
razp.JPG (56.81 KиБ) Видяна 2195 пъти
като сложа коляното габарита на смесителя се увеличава...Да аз ще мога да го побера, но смесителя няма да е центрован спрямо ширината на челото.
Как да реша проблема? Дали ще е удачно да сложа никелорано коляно, което не е толкова обемисто???
chapara написа:
При затварянето на куфара-има ли значение тази по шириката страна с колко парчета ще я затворя?
По принцип мога с едно (ще стане адкси трудно), мога и с 2...а ако го напрявя с 3 ще мога да оползотворя някои парчета...
Броя на парчетата има ли значение?
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
chapara написа:
При затварянето на куфара-има ли значение тази по шириката страна с колко парчета ще я затворя?
По принцип мога с едно (ще стане адкси трудно), мога и с 2...а ако го напрявя с 3 ще мога да оползотворя някои парчета...
Няма, ако си изчел всичко написано от мен :roll:
chapara написа:
ivanvasilev1970 написа:
chapara написа:
Няма, ако си изчел всичко написано от мен :roll:
Chapara, за щастие на форума ти си писал толкова много...
Ако има някъде тема, където си дал ценен акъл-ще ми дадеш ли линк?.
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Ако има някъде тема, където си дал ценен акъл-ще ми дадеш ли линк?.
На Л.С. ще ми е по-лесно да го напиша отново, вместо да се ровя един ден :?
Здравейте,
монтирах изолация на студената вода:
Прикачен файл:
iso.JPG
iso.JPG (79.32 KиБ) Видяна 2018 пъти
Гъстотата на напречните CD профили е состатъчна нали?

Монтирах и смесителя:
Прикачен файл:
iso1.JPG
iso1.JPG (95.22 KиБ) Видяна 2018 пъти
Първо ще затворя големия куфар и после ще монтирам структурата за тоалетната и ще направя малкия куфар...
jekasus - майстор
Ако се наложи подмяна на филтъра или водомери и други джуджавки покрай тях?
Какво стана със плочките?
jekasus написа:
Ако се наложи подмяна на филтъра или водомери и други джуджавки покрай тях?
Не знам от какво е продиктуван въпорса ти...може би ме питаш за ревизионния отвор...
На втория ГК ще нарисувам разположението на филтъра, водомерите и като започна да лепя плчоките ще отрежа необходимия ревизионен отвор според плочките...Напречните профили , които ще попаднат в отвора дали трябва да ги режа или мога да си ги оставя за повече здравина
jekasus написа:
Какво стана със плочките?
Чакам да се събере поръчка за цял камион от Азулев. Ще качат и мойте...А кога ще стане...оглеждам се за други плочки, ама нещо не ми се нравят...
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: