Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
Добре де, споделете кое според вас е неадекватно?
dadko - майстор
A какъв огън палят? Романтика... ама поне на мен не ми стана ясно барбекю ли е, скара някаква или най- обикновен "лагерен огън"
Ако не разбират от дума- взимаш две кофи вода и им разваляш романтиката- нека те да си търсят законовите права- коя алинея и закон си нарушил, нарушавайки им тая тяхна романтика.
Pooh - майстор
dadko написа:
A какъв огън палят? Романтика... ама поне на мен не ми стана ясно барбекю ли е, скара някаква или най- обикновен "лагерен огън"
Ако не разбират от дума- взимаш две кофи вода и им разваляш романтиката- нека те да си търсят законовите права- коя алинея и закон си нарушил, нарушавайки им тая тяхна романтика.
Доколкото разбирам, става въпрос за частен имот. Та влизаш ТИ, в частната МИ собственост с 2 кофи вода, изливаш ги върху барбекюто ми и? Дали ще излезеш? И как точно?
Я слезте на земята моля. На всеки нещо му пречи - я кучето на съседа лае, я хърка много силно, я кой знае какво. В частна собственост всеки е свободен да си прави, каквото си иска, стига да не противоречи на Закона. До сега не се показа с какво "огън запален в частен имот" противоречи на законово приети норми и разпоредби.
dadko - майстор
И ти, pooh май си разбрал- недоразбрал... които имат гадния навик да си палят огън в общия двор на кооперацията
общ двор на кооперация. Не става въпрос за твоята частна собственост.
jekasus - майстор
dadko написа:
взимаш две кофи вода и им разваляш романтиката
С пожарогасител ще е по-яко, особено ако от големите :lol: ще им мине романтика за години напред.
gogata1987 - специалист
Днес по някаква случайност се засякох с хазяйна им(даже не знаех, че са наематели, понеже разправяха как са купили апартамента), набързо му разпечатах извадката от ЗУЕС, която беше цитирал stiv1961(благодаря, за което! :prayer: ) и му обясних най-културно, че при следващия такъв случай, ще се отнеса към пожарната, които ще му треснат някой акт. Мисля, че имаше ефект. Но все пак мисля, още утре импровизираното им огнище(стара кофа за боклук) мистериозно да изчезне. :ka:
Относно това, че в частна собственост може да правиш каквото искаш - горенето на стари, боядисани дъски от дюшеме, не е най-законното и екологично нещо на света, сигурен съм.
Pooh - майстор
gogata1987 написа:
Относно това, че в частна собственост може да правиш каквото искаш - горенето на стари, боядисани дъски от дюшеме, не е най-законното и екологично нещо на света, сигурен съм.
Ако са взети мерки за безопастност - в случая разбирам, че всичко гори в кофа - няма създаване на предпоставка за пожар и следователно - никой не може да ти търси отговорност. Съжалявам, защото съм наясно, че често се злоупотребява с подобни неща, но това е положението.

Надявам се да разрешите проблема мирно без излишни нерви. :2thumbs:

Тема "Палене на огън в частен имот - София?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: