• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961 - майстор
Още един в джаза :) - честито и със здраве да го ползваш. Съвети... какви съвети да ти даваме, освен да четеш другата тема и да действаш :partyman:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 28&t=35465
velsi - Почетен майстор
Направо като Tefal е станал с този кръг по средата! :-D
batkotony - специалист
Добре дошъл в сектата на валандристите и от мен! :-D
ПП.Тези три кюфтета сигурно са много тежки,щом си ги разположил така,най-вероятно точно върху крачетата,да не изметнат конструкцията... :-D
Bojidar_Donev - специалист
Благодаря за добрите думи колеги :) днес пробвах валандара на пържени картофи мммм.. няма такъв вкус !

Прикачен файл

SAM_0039.JPG

Прикачен файл

SAM_0038.JPG
stivemaster - майстор
Е, днеска прехвърлях натуриите в стаичката и викам чакай да проверя и валандара, който чака в един много здрав чувал и :shock: ръждясал горкия в средата. Предполагам не рискувате да го обработвате с нещо друго, освен това което и аз. Разчитах единствено на киселината от зеленчуците, смесена с мазнината от мръвките и тази рецепта по честичко (всеки уйкенд) .За двата сезона откакто съм го направил добре,но зимата ....... като не се ползва ....
Сега ще падне пак лъскане ,че да видим другата седмица уйкенда .... ,а сетих се какво исках да кажа не ги оставяйте да скучаят че после ще лъскате като мен.
stiv1961 - майстор
След всяко ползване аз го мажа с мас, следващия път като го загрея го притъркам с глава лук срязана на две и всички миризми изчезват :)
stivemaster - майстор
Абе и аз така правя, ама ако не е седял 3-4 месеца без да е ползван.
gogin - специалист
Честито колега със здраве да си го ползваш, и много радостни моменти около валандера :supz:
Bojidar_Donev - специалист
gogin написа:
Честито колега със здраве да си го ползваш, и много радостни моменти около валандера :supz:
Благодаря :)
Предната събота и аз си поиграх с една брана....
Но и направих крачета на свободно присадени оси/панти от 6 мм арматурно желязо - с цел да не загубя краката, ако са отделяеми и евентуално употребя повече алкохол. :lol:
Тук пускам снимки от джисмето с последователноста на направата, която плавно преминава в проба на изготвеният продукт - http://valboss.snimka.bg/cooking/valander.743353
След приключване със заварките обработих с концентрирана фосфорна киселина и шлайфах с диск - http://valboss.snimka.bg/cooking/valand ... 3.30098608
Рецептата за пробата е - първоначално изпичане на свински пържоли от прасе, карначета от свинска и овча кайма 50/50, кювтаци от телешко и свинско 60/40 до зачервяване - http://valboss.snimka.bg/cooking/valand ... 3.30154105
После, в получената мазнина, с добавяне на 100-150 мл бяло вино се запържват/запичат пресни тиквички на шайби. След зачервяването и се добавят гъби - предварително нарязани на по 2-3 мм резенчета - http://valboss.snimka.bg/cooking/valand ... 3.30154126
Най накрая се добавят воден лук, зелена и червена чушка на кръгчета, чер пипер, кимион, сол и още 100-150 мл бяло вино. Бъркат се да омекване - приблизително 5 минути - http://valboss.snimka.bg/cooking/valand ... 3.30154137
Звука от цвъркането на месцето, а и на зеленчуците е невероятен - а вкуса е неповторим - http://www.vbox7.com/play:1df9c2c5e5
Готовото ястие се сервира в битови чинии, а съпътстващото питие, без значение за вид и количество - в големи гледжосани, пръстени кани......
Сега с валандера, с професионалният шиш който притежавам - http://valboss.snimka.bg/cooking/valand ... 3.30154067 , и със скарата, която е постоянно дежурна в багажника на автомобила - http://valboss.snimka.bg/cooking/valand ... 3.30154083 съм напълно готов за излети в планината, и не само......
Наздраве!
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: