От мобилни телефони до цифрови камери
batkotony - специалист
fbr написа:
estorm написа:
.За сравнение с цифровата сателитна или кабелна и дума не може да става.
Цифровите сателитна, кабелна и наземна, по метод на кодиране и декодиране на сигнала разлика нямат, разликата е в диапазона на носещата честота. Естествено, ако се пусне канал с ниска скорост на символите, качеството няма да е като на същия канал с по-висока скорост на символите. Но това няма нищо общо с това, дали е сателитна, кабелна или наземна. В един канал на определена честота могат да се предадат определено количество символи с определена скорост. Всичко зависи от това какъв ресурс ще заеме дадения канал. Естествено HD каналите заемат по-голям ресурс.
Абе не ми стана кой-знае колко по-ясно,но въпроса,който бих искал да задам е следния:Това значи ли,че по-евтините приемници ще предават по-кофти от по-скъпите или не? :)
fbr - майстор
При един и същи сигнал не могат да предават по кофти, но може да нямат някои допълнителни екстри.
batkotony - специалист
fbr написа:
При един и същи сигнал не могат да предават по кофти...
Точно това ме интересуваше,благодаря! :)
Иначе за екстрите и надеждността на уреда е ясна работата...
Бай Дъ Уей - напреднал
ArturDent написа:
Бай Дъ Уей написа:
Аз не напразно питах за декодер от MPEG4 към MPEG2 .
Е ти искаш да стане по сложния начин:

MPEG4 Декодер (нов) -> MPEG2 Енкодер (нов) -> MPEG2 декодер (телевизор)
вместо
MPEG4 Декодер (нов) - HDMI (телевизор)
Е ще отложа покупките до септември. До тогава може и да излезе
нещо по-просто и евтино.Все пак това е половин година.
:partyman:
batkotony - специалист
cybersas написа:
Много ти благодаря. Ще мина аз да взема едно и ще пиша как се държи - трябва ми за телвизора на двора - старо Сони с кинескоп :) Ако сработи ще взема още и можем да организираме отстъпка, ако мислиш, че за няколко лв си заслужава - при таз цена :) И тез екстри :)
Какво направи,взе ли?Казвай ако има отзиви,че времето минава... :-D
cybersas - специалист
Тъй, тъй - взех го, но каза, че е последната бройка, защото хората купували от тези другите - дето са като сет топ бокс, но каза, че при интерес ще внесе.

Откъде да почна? Китайче отвсякъде - личи си му - от пластмасата, през буксите, през упътването само на италиански (?!) та до дървения му он-скрийн интерфейс...

ХАРДУЕР

Компактно дивайсче - колкото кутия цигари 100мм - кълчи се нагоре - надолу от скарта - за да можеш да си долепиш ТВто до стена примерно.

Основния куплунг си е евро скарт, от едната страна има куплунг за захранване и такъв за инфрачервения приемник (представлява полусфера с лепка), от другата има вход за антена и изход за такава (не проумях изхода за чий е). Има вход за USB стик.

Дистанционното прилича на булсаткомските - има си RPG, както и контроли за PVR (пауза на канал с продължаващо след това излъчване от запис или запис на програма).

СОФТУЕР

Както казах, менюто и графиките по него са на ниво 6 клас - как не се научиха да ги правят по-лъскави - не зная. От регион се избира Франция и си намира всичко - 8 програми и някакви радиа. Силата на сигнала ми я дава 80%, качество 90%. Не насича, не си губи звука. Не можах да подкарам БНТ_HD - явно щото телевизора не го поддържа [-X

Превключването между каналите става между 1-3 секунди, но който е на сателит е свикнал. RPG то си работи, има напомняния, автоматично превключване на канала в определен час и всичко, което може да се очаква.

USB

Тук малко ударих на камък - исках да видя какво възпроизвежда, както и PVR функцията, обаче флашката, която имам в къщи е USB 1.2 и като я бучна ми казва USB Device Connected. USB Device too slow - disconnecting.

Та - кукиш. Днес ще взема от офиса някаква да е USB 2.0 и тогава ще кажа - кое- как е.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

За мен цена 50 лв е ОК. Дивайса се държи стабилно, изключително лесна настройка с много малко възможности за ръчкане. Поддържа конверсия от 16:9 към 4:3 и обратно, което е полезно за стари телевизори. Поддържа както PAL, така и NTSC. Приятно и конфортно дистанционно. Макар и с грозен интерфейс при настройката, RPGто и PVRа (които се ползват ежедневно) са поне не дразнещо грозни :finga:

Непретенциозно откъм антена - аз имам само коаксиален кабел 3 метра - антена не съм купил още - и резултата от сила на сигнала и качество по-горе ми нашепват, че мога и да си я спестя.

С две думи - ако цената е приемлива за вас - купувайте - съвсем приличен и компактен дивайс е.

П.П. Ще тестя с USBто и ще допиша. Ако искате снимки от интерфейса или видео с качеството на програмите - ще се прежаля и ще кача.

П.П.П. Хе хе - нямам мултицет в къщи - сега ще взема да видя довечера дали подава 5 волта на изхода за антената (важно за активни DVB-T антени) - упътването, казах, е на непознат за моя милост език :)

Наздраве.
Последна промяна от cybersas на пон апр 15, 2013 10:24 am, променено общо 1 път.
batkotony - специалист
Благодаря за ревюто. :)
Направи го страхотно,ще се взима значи...Чакаме теста с флашката само... :)

Тема "Цифровизация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: