• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
zmiori - специалист
Колко цола трябва да е тръбата за вертикалния щранг за 4 апартамента? /4 етажа/
Трябва ли на вертикалния канал ф110мм. на всеки етаж да има ревизия? / 4 етажа/
Благодаря предварително.
jekasus - майстор
Без опит по вертикалните щрангове, но май за чистата вода е ф32, за ревизии на ф110 май беше задължително, но не съм сигурен.
zmiori - специалист
Ф 32 си е 1 1/4 , 1 1/2 цола а тия капути сложиха 3/4 тръба.
Ревизии не монтираха и се оправдават с това че тоалетните седала са с гъвкава връзка и от там може да се обслужва канализацията.
jekasus - майстор
Повечето хора слагат ревизии, колкото да се виждат водомерите, ония ревизии си остават почти винаги затворени, тъй че не е болка за умиране, особено, ако цукалите са близко до вертикалния.
За чистата вода не държа да съм прав, все пак са 4 апартамента.
VLADO66 - майстор
Ревизии се слагат преди завой-демек в мазето.Верно са те измуфтили с водопровода.Отдолу се почва с 32 и на всеки етаж се редуцира-така няма някой ако пусне от съседите вода ти да изревеш под душа.
zmiori - специалист
Днес се консултирах с шефа по ремонтите на местното ВиК. Отговора му бе, за водата цол и половина компромис цол и четвърт. А за ревизиите задължително на всеки етаж.
romanpm - майстор
:) 4 етажа сме по три апартамента и знам че щранговете са 3/4 /но са 5 броя !/ , нямаме проблеми ! Налягането на първия етаж съм го мерил и е около 3-4 бара винаги :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
zmiori написа:
Днес се консултирах с шефа по ремонтите на местното ВиК. Отговора му бе, за водата цол и половина компромис цол и четвърт. А за ревизиите задължително на всеки етаж.
Глупости ти е наговорил шефа на ремонтите! Ама той като отговаря за ремонтите не е длъжен да разбира от проектиране, така че за него е оправдано. Един цол е достатъчно за 3-4 етажа, ама 3/4" наистина е прекалено малко. Предложиха ли ви проектиране, вие защо не поискахте?
zmiori - специалист
Не проект нее правен. Утре е деня Х уж се разбрахме да сложи поне 32 мм. ППР. мисля че ще стане защото има да взима едни 988 лв.още. Да не стане така че да си ги задържим и аз да монтирам тръба каквато трябва.
  • 1
  • 2

Тема "Колко цола трябва да е тръбата за вертикалния щранг?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: