Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kabel96 - специалист
Правил съм го с импулсен преобразовател настроен на 5 ампера заряд за да се раздели от основния акумолатор.Хубавото е че зарежда на 14.2 от 9 до 30 волта.Само частите и платката са около 20 лева.
baretata_7_62 - специалист
Общо взето ако се тръгне на варянт с акумулатор, по добре да си стой в гаража и да се зарежда на зарядно преди и след употреба. От снощи ми прескача и една идея, ако въобще се стигне до дози варянт, към акумулатора да се закачи малък слънчев панел. Който да помага през деня на батерията, да не здаде багажа. В интернет ги гледах по 50тина лева дават 10вата на слънце на 15-16волта без товар, и били идеални за дозареждане на акумулатори и тн.
DMN - майстор
Малък ще е този панел. Той повече от 500 -600ма ток при идеално слънце няма да ти даде(имам такъв). Трябва да измериш колко ток ти консумира инвертора от акумулатора заедно с товара. По груби сметки на моя инвертор съм измервал например за 100 ватов консуматор на изхода на инвертора, тока във входната верига от акумулатора е около 10А, а за 50 ватов около 5А. Така че...смятай :)
baretata_7_62 - специалист
И аз имах такива предполужения, ще се работи по метода на изключването :)

Тема "Паразитен акумулатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: