Монтаж, топло и звукоизолации.
tottenham - специалист
ще изграждам преградна стена в стая, чийто таван е направен с ГК. На бетонния под УВ- то ясно че ще му поставя гумента лента на Кнауф, но на УВ=то на тавана с ГК, следва ли също да му поставя такава? в тази връзка когато се изгражда преградна стена с ГК, която едната и страна завършва до друга изградена вече с ГК преградна стена , следва ли на вертикалния профил, който ще лежи на стената с ГК отново да му се слага гумената лента?
mladkal - майстор
на стените и на таваните мушкам само стъклофазерна и производните й. до сега проблем не съм имал. Ползвам фугопълнителите от литературата.
jekasus - майстор
tottenham написа:
следва ли на вертикалния профил, който ще лежи на стената с ГК отново да му се слага гумената лента?
Не.
mladkal написа:
на стените и на таваните мушкам само стъклофазерна и производните й. до сега проблем не съм имал. Ползвам фугопълнителите от литературата.
За това пита - http://www.tashev-galving.com/058+UNG+1 ... 0%B8%D1%8F
tottenham - специалист
точно за тази от сайта на Ташевгалвинг питам- използва се за по добра звукоизолация! но не ми е ясно дали се слага при контакт със стена или таван вече изграден с ГК???
N.Georgiev - специалист
Няма да сбъркаш ако сложиш .
mladkal - майстор
На снадката звукоизолираща (гони явно звукоизолиращия ефект), а там където е листа ГК какъв пълнеж?! Ако не е добре уплътнен обема - къде Киро на кирия!? А!? :-D
Pooh - майстор
mladkal написа:
На снадката звукоизолираща (гони явно звукоизолиращия ефект), а там където е листа ГК какъв пълнеж?! Ако не е добре уплътнен обема - къде Киро на кирия!? А!? :-D
Ти сигурен ли си, че разбра къде се слага тази лента? За какъв точно пълнеж говориш?
Лентата е против ударен шум и хоризонтално звукопренасяне. Човека пита и получи отговор. Сега ако почнем да умуваме в посока "ами ако е забравил ...", има да си чешем езиците няколко страници. Изхожда се от презумпцията за спазени технологии и монтаж.

Тема "употреба на гумена лента Кнауф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: