Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
xelax - напреднал
Здравейте.
Дали е възможно сам да си пробия този камък (това е ахат) с тънко свредло и дрелка на бавни обороти или ще се счупи? Дебелината му е 5 мм. Целта е да се прокара през него връвчица и да се носи като украшение.

Прикачен файл

IMG_9540 - Копие2.jpg
mladkal - майстор
те това се пробива с високи обороти, които са нужни за диамантеното "свредло". Ако си в околностите на Стара Загора мога да ти придоставя нужните неща, зада е съвсем направи сам... Ако не си.... Обърни се към зъботехник, зъболекар, бижутер.
Поздрави Младен.
EDI - майстор
Прав е Младен.Ако имаш мултишлайфче, слагаш диамантено свредло и на 30000 оборота пробиваш.
torbalan - Дървен философ
Със зъболекарско борче също би трябвало да стане...
marmoz - специалист
И да не забравиш водното охлаждане :-D ,при зъболекарите е автоматично :-D
mladkal - майстор
torbalan написа:
Със зъболекарско борче също би трябвало да стане...
Торбалане, приятелю, колега, позволи да те поправя, но ъс заболекарско борче не става.... Пробвал съм. колкото и да са твърдосплавни- не става... Нужно си е нещо абразивно - "диамантено". Това го изказвам отговорно и от опит.
xelax - напреднал
mladkal написа:
те това се пробива с високи обороти, които са нужни за диамантеното "свредло". Ако си в околностите на Стара Загора мога да ти придоставя нужните неща, зада е съвсем направи сам... Ако не си.... Обърни се към зъботехник, зъболекар, бижутер.
Поздрави Младен.
От Търново съм. Благодаря все пак.
xelax - напреднал
EDI написа:
Прав е Младен.Ако имаш мултишлайфче, слагаш диамантено свредло и на 30000 оборота пробиваш.
Дрелката, която имам е максимално с 3000 оборота, така че няма да стане. А това диамантено свредло на каква цена е?
jekasus - майстор
В Брюколажа има едни комплекти тънки бургийки с диамантено или подобно покритие. Имам такива, но сега не а при мен, не струват много. Но такива, като Младкал може да ги оценят, дали ще пробият и една дупка.
xelax - напреднал
jekasus написа:
В Брюколажа има едни комплекти тънки бургийки с диамантено или подобно покритие. Имам такива, но сега не а при мен, не струват много. Но такива, като Младкал може да ги оценят, дали ще пробият и една дупка.
А с тия моите 3000 оборота на дрелката, дали ще стане пробиването или са много малко?

Тема "Пробиване на камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: