• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
marian1 - майстор
Имам 3-сола 1-капро едни български от време оно
Солата ми е удобна
Капрото - има предимство заради призмата чрез която се вижда от страни - недостатък и е - много слаби магнити - падал ми е 2 пъти от тавана - профила е по мек, по лек и по смотано направен ми се вижда
Българският е много точен - но няма голям избор размери - моя е дъбов ( има и букови с пластмасов обков) с месингов обков - само на него балончето се опира в чертичките - супер качество но вече много рядко ги намирам - а имам запас от 3 :lol: не мога да ги подмина като видя някъде....
aiako - специалист
Аз поне се имам за млад не съм виждал такъв, можеш ли да покажеш как изглежда.
nikolson - майстор
М-д-а-а, и аз вече видях такава нивелация. Fisco, бях виждал само ролетки, оказа се, че са купени от hultafors и имат стратегическо партньорство със Sola.
marian1 - майстор
Ами ако питането ти е към мен, ето ти как изглеждат - съответно буков и дъбов нивелир - Български! За мен много добри, изпадат чат-пат по битаците - но трябва да се сверяват преди покупка задължително - защото нямат възможност за корекция- за разлика от другите. Трябва също да се гледа ампулата да не е пукната при покупката - Но...зависи за какво ще се ползват нивелирите - имам си лазерно Стенли - незаменим е от към бързина и най-вече заради визуализацията ... така че съм затворил почти цялата ми необходима гама, с изключение на 2 метра магнитен - но той ще е Сола, все още си търся - тъпите Капро са с малки и слаби магнити, мек и лек профил - единственото им предимство е призмата, което е леко улеснение, и цената която е почти на половина от Сола - но за мен лично не си заслужава тънежа - ако ще го взимаш да го ползваш ежедневно. Това е личното ми мнение, а всеки има виждане по въпроса :lol: И дори да си вземеш Сола - сверявай няколко и избирай, има защо... :lol:

А тия Ротенбергер - само съм ги виждал по рафтовете - нямам отзиви за тях

Прикачен файл

DSC00480.JPG

Прикачен файл

DSC00479.JPG
mitko64 - майстор
Да ползвам темата за един въпрос. Днес в Баухаус оглеждах нивелирите на Стабила. Направи ми впечатление, че нивели с еднакви дължини и дизайн, различават се само по цвета на пласласата при либелата и капачките, имат ценова разлика около 25%. На тези с черната пласмаса им дават 0,5мм на хоризонтала и нищо по вертикала, а на белите пласмаси има отпечатено и точността по вертикала- 0,75мм. Тука за различни класове ли става въпрос?
Pooh - майстор
mitko64 написа:
Да ползвам темата за един въпрос. Днес в Баухаус оглеждах нивелирите на Стабила. Направи ми впечатление, че нивели с еднакви дължини и дизайн, различават се само по цвета на пласласата при либелата и капачките, имат ценова разлика около 25%. На тези с черната пласмаса им дават 0,5мм на хоризонтала и нищо по вертикала, а на белите пласмаси има отпечатено и точността по вертикала- 0,75мм. Тука за различни класове ли става въпрос?
Да. Стабила са си една от най-стабилните марки по принцип. Разбира се, разликата е според клас на точност и според вид на профила и предназначението.
mitko64 - майстор
Порових се в ната и ми се поизясниха разликите. Това 0.75 се отнасяло за съвсем друг начин на измерване (над глава, явно с горната плоскост). Имат си и други конструктивни различия. Благодаря все пак за пояснението!
dpp - специалист
Извинявам се колеги, но от къде може да се купи тоя нивел, 80см ми трябва...Чудя се за по-скъпата Сола 37-39лв дето е с гумираните накрайници или от тея да търся да купя... :?
dpp - специалист
dpp написа:
Извинявам се колеги, но от къде може да се купи тоя нивел, 80см ми трябва...Чудя се за по-скъпата Сола 37-39лв дето е с гумираните накрайници или от тея да търся да купя... :?
Купих си Стенли магнитен, доволен съм!
mitko64 - майстор
dpp написа:
dpp написа:
Купих си Стенли магнитен, доволен съм!
Оглеждах ги подробно, но не посмях да взема, понеже са на половин до една трета цената на Стабила,но сигурно се презастраховам. Взех си една Stabila 80A 40см. Не съм наи-доволен- уж фрезован но много едра фрезовка и като работиш с флекс лепило остават във фрезовката кварцови частици и постоянно лъже. Явно за такава работа е по- добре по- нисък клас с гладки стени.Много съм впеяатлен от едни нивели- Еuro nivel by Stabila( някак така се пишеше, не ги откривам в нета) само за 11 евро и 80см. само- дават им 1мм. на метър но при постоянните контроли със Стабилата не показваше никакви отклонения. Отделно мноло държелив на трескане и изпускане.
  • 1
  • 2

Тема "Нивели на Rotenberger ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: