Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bugsbunni - специалист
Здравейте! Прегледах темите , но не видях решение на проблема ми и за това пускам тази. Та значи , термоглавата на един от радиаторите започна да капе. Ако затворя главата , започва да капе по - бързо а когато е отворена съответно по - бавно. Инсталацията е на 5-6 години а термоглавите не са ползвани т.е. си стоят на 5-та степен. Питането ми е следното : може ли да се ремонтира или да помисля за нова термоглава?
VLADO66 - майстор
Откъде по-точно капе :? Капе ти от вентила не от термоглавата,развий я/ръкохватката/ и виж.
bugsbunni - специалист
Точно зад ръкохватката. Извинявам се ако не се изразявам правилно , но не ми е в силата тази материя. :)
VLADO66 - майстор
Развий ръкохватката,отдолу ще видиш една гайка-притегни я.Ако това не помогне вентила е за смяна.
idunno - специалист
Вземи кухненска ролка и с нея виж откъде точно капе, 95% е от холендровата гайка, или от адаптора, ако си с тръби с алуминиева вложка.Ако е от холендровата гайка или от адаптора вземи два ключа и като държиш контра ги притегни, ако не разбираш нито дума от написаното се обади на някой твой приятел-парнаджия, да погледне нещата.
bugsbunni - специалист
Благодаря за съветите. Пробвах да сваля ръкохватката , но не ми се отдава :-D , може ли някакви насоки как да я измъкна така , че да не ми остане в ръцете :? ? Марката е ICMA.
LazarGanev - "Велик майстор"
Определено след като я свалиш трябва да ти остане в ръцете, не се притеснявай :-D . Зад самата пластмасова ръкохватка/върток има една метална гайка -развий я обратно на часовниковата стрелка и под нея ще видиш една игла (стержен), която се движи осово. Тогава трябва да разгледаш откъде точно е теча.
bugsbunni - специалист
Благодаря за насоките.

Тема "Проблем с термоглава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: