ivanvasilev1970 написа:Това че няма коментари започва да ме плашиjekasus написа:Ако се наложи подмяна на филтъра или водомери и други джуджавки покрай тях?Не знам от какво е продиктуван въпорса ти...може би ме питаш за ревизионния отвор...
На втория ГК ще нарисувам разположението на филтъра, водомерите и като започна да лепя плчоките ще отрежа необходимия ревизионен отвор според плочките...Напречните профили , които ще попаднат в отвора дали трябва да ги режа или мога да си ги оставя за повече здравина
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970
- специалист
506 мнения в "Ремонтът на банята в действие..."
ivanvasilev1970
- специалист
chapara написа:Благодаря.ivanvasilev1970 написа: Това че няма коментари започва да ме плашиРазкарай двата долните от снимката
Малкия куфар ще ти укрепи големия, а оная работата дето ти я обясних на ЛС също
prascho
- майстор
привет,
Един или два ревизионни отвора ще ползваш? Плочката вертикално или хоризонтално ще я разположиш?
П.С. По - лесно ще го укрепиш с два ревизионни отвора, като горният е по-малък правоъгълник от долния.
П.С2 Отворът от профили трябва да бъде изграден предварително като ГК се изразва по него. Плочките се изрязват по подготвения отвор. Не е желателно да изрязваш отворът след като си налепил плочките. Ще ти бъде изключително трудно, пък и няма да е добре да изрязваш и профилите. Профилите трябва да са ти разположени предварително и да ти описват необходимия отвор за достъп до кранове и водомер.
П.С3 Погледни моята конструкция още веднъж: viewtopic.php?f=4&t=39236&start=40 .Няма нищо излишно по нея. Ревизионният отвор се ограничава между два хоризонтални профила. Ако има възможност да сложиш и два вертикални между тях още по-добре/здраво. Тагава ревизионната вратичка ще ти легне на четири здрави основи.
Поздрави.
Един или два ревизионни отвора ще ползваш? Плочката вертикално или хоризонтално ще я разположиш?
П.С. По - лесно ще го укрепиш с два ревизионни отвора, като горният е по-малък правоъгълник от долния.
П.С2 Отворът от профили трябва да бъде изграден предварително като ГК се изразва по него. Плочките се изрязват по подготвения отвор. Не е желателно да изрязваш отворът след като си налепил плочките. Ще ти бъде изключително трудно, пък и няма да е добре да изрязваш и профилите. Профилите трябва да са ти разположени предварително и да ти описват необходимия отвор за достъп до кранове и водомер.
П.С3 Погледни моята конструкция още веднъж: viewtopic.php?f=4&t=39236&start=40 .Няма нищо излишно по нея. Ревизионният отвор се ограничава между два хоризонтални профила. Ако има възможност да сложиш и два вертикални между тях още по-добре/здраво. Тагава ревизионната вратичка ще ти легне на четири здрави основи.
Поздрави.
ivanvasilev1970
- специалист
Здравейте,
тясната страна на плочката (20х40) ще върви хоризонтално.
За ревизионите отвори все още се чудя дали да са един или два.
Ето я картинката след поставяне на първия слой ГК:
gk3.JPG (63.06 KиБ) Видяна 2029 пъти
Мисля след като сложа и втория слой и Като ми дойдат плочките, за да съм сигурен в размера и пред8и да съм почнал лепенето да измеря точния размер на отовра по плочките (искам рев отвор да съвпада със самата плочка)
Тогава ще хвана самите профили и ще го сложа около отвора...дали ще стане?
тясната страна на плочката (20х40) ще върви хоризонтално.
За ревизионите отвори все още се чудя дали да са един или два.
Ето я картинката след поставяне на първия слой ГК:
Прикачен файл:
gk3.JPG (63.06 KиБ) Видяна 2029 пъти
Тогава ще хвана самите профили и ще го сложа около отвора...дали ще стане?
ivanvasilev1970
- специалист
Още не сте писали по предния ми пост, но аз бързам с нов въпрос.
Малкия куфар, който ще бъде за тоалетната структура разположена перпендикулярно на големия куфар-как точно ще захвана вертикалния UD профила за големия куфар?
Предполагам, че трябва да целя хоризонталните CD профили на големия куфар???
Дали не трябваше да сложа вертикален профил в големия куфар точно където ще бъде вертикалния UD на малкия?Та да ги захвана двата един за дръг през ГК на големия куфар...
Никога не съм правил два съседни куфара...
Сега като се вгледах в снимката виждам, че там където се очертава да е вертикалния UD профила за малкия куфар...зад него е магистралния въздуховод и захващането с рапидки ще е невъзможно щото ще перфорирам тръбата отзад...Някой може ли да драсне една скица...искам да си оползотворя почивните дни в работа по тази част от банята.
Малкия куфар, който ще бъде за тоалетната структура разположена перпендикулярно на големия куфар-как точно ще захвана вертикалния UD профила за големия куфар?
Предполагам, че трябва да целя хоризонталните CD профили на големия куфар???
Дали не трябваше да сложа вертикален профил в големия куфар точно където ще бъде вертикалния UD на малкия?Та да ги захвана двата един за дръг през ГК на големия куфар...
Никога не съм правил два съседни куфара...
Сега като се вгледах в снимката виждам, че там където се очертава да е вертикалния UD профила за малкия куфар...зад него е магистралния въздуховод и захващането с рапидки ще е невъзможно щото ще перфорирам тръбата отзад...Някой може ли да драсне една скица...искам да си оползотворя почивните дни в работа по тази част от банята.
рашкета
- специалист
Не знам дали ще ме разбереш ама ще опитам.Значи отвесираш си UD-то и директно с рапида през него та в картона отзад като спираш да навиваш малко преди да стигне до края т.е. да не успее да превърти в картона.Ако уцелиш и по 2 рапида в CD-тата отзад ще стане бетон.
Ето погледни ...
Ето погледни ...
Прикачен файл
УД.jpg (58.9 KиБ) Видяна 2007 пъти
ivanvasilev1970
- специалист
Здравей Рашкета,
това на снимката не го видях много добре, но обяснението ти го разбрах.
Та значи правя си малък отвор (2 мм) на UD-то и после с завивам рапидката внимателно, така че да за завие докрай, да стегне колкото може, но не и да превърти. Защото превъртането ще разруши макар и крехката здравина. Ето картинка:
gk4.JPG (17.15 KиБ) Видяна 1998 пъти
Ще се оптам за вертикалните UD-та да нацеля CD-та отзад.
Да попитам и още нещо-дали ако позлвам дюбели за ГК:
dubgk4.JPG (12.25 KиБ) Видяна 1998 пъти
няма да стане по здраво от това да ги навивам рапидките директно в картона. Имам в предвид -слагам дюбела в ГК на предполагаемото място за рапидката и после завивам.
това на снимката не го видях много добре, но обяснението ти го разбрах.
Та значи правя си малък отвор (2 мм) на UD-то и после с завивам рапидката внимателно, така че да за завие докрай, да стегне колкото може, но не и да превърти. Защото превъртането ще разруши макар и крехката здравина. Ето картинка:
Прикачен файл:
gk4.JPG (17.15 KиБ) Видяна 1998 пъти
Да попитам и още нещо-дали ако позлвам дюбели за ГК:
Прикачен файл:
dubgk4.JPG (12.25 KиБ) Видяна 1998 пъти
Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература