Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
mitakata - специалист
Здравейте,
ще правя гипсокартонени тавани, а в момента те са шпакловани с гипс, на места дебел до 10см (за изравняване на кривата плоча). Анкер-дюбела дали ще държи здраво в гипс, или трябва да търся дълги такива, за да стигнат до бетона. Самия гипс вероятно ще издържи теглото на конструкцията, защото е много по-тежък (5-10см. са 4-8 пъти по-тежки от 1.25см).

Някой пробвал ли е?
jekasus - майстор
mitakata написа:
на места дебел до 10см (за изравняване на кривата плоча)
:shock:
mitakata написа:
Анкер-дюбела дали ще държи здраво в гипс, или трябва да търся дълги такива,
Търси по-дълги, анкера само за бетон, а с тавана не майтап работа.
Всъщност взимай такива и шпилки, гайки, шайби, при различни дебелини най-подходящо http://www.profesional.bg/img/objects/p ... 140540.jpg
al4o - специалист
Не разчитаи много на гипса гледаи да хванеш стабилна основа
housedoktor - майстор
Може и да хване,но не бих рискувал .Не забравяй ,че окачвачите се захващат с метален пирон дюбел,а той е пригоден за бетон.
ralev - специалист
Правиш си конструкцията с анкер дюбел:
Прикачен файл:
anker-tavan.jpg
anker-tavan.jpg (1.84 KиБ) Видяна 5437 пъти
на местата кудето ще са директните окачвачи или шишовете къртиш гипса до плоча. И не се занимаваш с глупости чичко Кнауф, го е измислил не е нужно да отриваш топлата вода.
mitakata - специалист
O.K., няма да рискувам с пирони в гипса. Или дълги пирони, или къртене до бетон.
Благодаря!
kozl - майстор
А като почнеш да къртиш може и целия гипсов таван да скочи на пода. Аз предлагам да ползваш шпилки и анкер за бетон, пригоден за шпилка. Анкерите в бетоновата плоча, а шпилките да минават през гипса колкото и да е дебел и завършвт с шайба и гайка към окачвача. Така ще укрепиш и гипсовия таван.
nikolson - майстор
mitakata написа:
ще правя гипсокартонени тавани, а в момента те са шпакловани с гипс, на места дебел до 10см (за изравняване на кривата плоча)
Сигурен ли си че става дума за шпакловане 10см? На дилетант като мене ми се струва абсурдно. След като ще се прави с гипсокартон, защо не е изправен с него? Ще ми е любопитно да разбера причините.
mitakata - специалист
nikolson написа:
mitakata написа:
ще правя гипсокартонени тавани, а в момента те са шпакловани с гипс, на места дебел до 10см (за изравняване на кривата плоча)
Сигурен ли си че става дума за шпакловане 10см? На дилетант като мене ми се струва абсурдно. След като ще се прави с гипсокартон, защо не е изправен с него? Ще ми е любопитно да разбера причините.
Тавана е правен преди 40 години под крива плоча, затова там където плочата е увиснала при отливането й, гипса е 1-2см, а другаде е до 10см. Преди 20 години в друго жилище имах крив таван, извиках майстори да го шпакловат и се получи същото. Тогава нямаше още ГК. Ясно ли е?
masterval - майстор
Аз бих бутнал всичко до плоча, хем ще спестиш височина. И ще виждащ къде работиш. Защото при малко наводнение отгоре този гипс не само ще падне с г/КАРТОНА, но може и някой да спи отдолу.

Тема "Анкер -дюбел (пирон за таван) в гипс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: