Всичко за дърводелството
pipbel - майстор
Благодарности на Крез за хубавите снимки.
Намирам неговата конструкция за доста стабилна и функционална.
Доколкото видях има 3 нива на фиксиране нас височината, което е много добре.
Смущава ме това че тези дървени щифтове не са май много подходящи. Биха могли да се заменят с метални такива.
Ако тази схема се изпълни от хубава масивна дървесина мисля че ще стане супер.

А самия плот ми се вижда двоен, явно е разгъваем ... ?

Крез би ли дал някакви размери на масата и плота в сгънато и разгънато състояние ?
crez - майстор
Масата е на вилата и не знам кога ще отида пак за да взема всички размери и ще ти направя чертеж. Тя е разтегателна,става доста голяма и е много стабилна,можеш да направиш 4 и 5 отвора за повдигане.
Плота е цял, под него се крият двете разтегателни крила и се измъкват от двете тясни страни а плота пропада м/у тях. Щифтовете са букови дибли и издържат много защото силата на срязване се разпределя пропорционално в/у двете плоскости.
anmoll - специалист
Ето снимки със закъснение :| Махнах плотовете за да се види начина на повдигане- елементарен и сигурен.

Прикачен файл

DSC02804.jpg
DSC02804.jpg (61.01 KиБ) Видяна 6317 пъти

Прикачен файл

DSC02803.jpg
DSC02803.jpg (62.56 KиБ) Видяна 6317 пъти

Прикачен файл

DSC02807.jpg
DSC02807.jpg (54.35 KиБ) Видяна 6317 пъти
pipbel - майстор
благодаря Anmoll
ти си от тези дето много помагат със снимки във форума
имам чуството че сам ги виждал някъде из варна тези маси-мисля някаква велинградска или подобна фирма беше
A разгъва ли се ?
би ли ми дала размерите на масата и ако не съм досаден вече последната молба е за снимка от по близък план на джажата за повдигане на плота-интересува ме захващането на тази "опора"
anmoll - специалист
pipbel написа:
благодаря Anmoll
ти си от тези дето много помагат със снимки във форума
имам чуството че сам ги виждал някъде из варна тези маси-мисля някаква велинградска или подобна фирма беше
A разгъва ли се ?
би ли ми дала размерите на масата и ако не съм досаден вече последната молба е за снимка от по близък план на джажата за повдигане на плота-интересува ме захващането на тази "опора"
Тези маси са на габровската фирма-"Кайко". Ще се опитам да щракна още някоя снимка с плотовете.Масата е разтегателна и сравнително голяма 70/120/ 150-при разтягане.Не се вижда точно как е захванат "механизма",но сигурно на шпилка/да си призная не знам така ли се казва,но ми звучи убедително/. :?

Тема "Холна маса с механизъм ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: