Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikigada - специалист
Здрасти днес купих турски до 80 градуса на 3/4 цола магнет вентил за 65 лева но ми се струва че няма да работи ефективно нека колегите който са ползвали магнит вентили да споделят дали стават за целта защото виждам че тои се отваря от налагането на водата а на водата ще и се иска да мине по пътя с по-ниско налагане т.е. през някои радиатор а не да се мъчи да отваря магнетвентила!!!! Това мисля аз може и да бъркам ако е така поправете ме. Иначе за управление ще ползвам диференциален термостат мое производство със 2 датчика LM335 като го монтирам ако всичко е ОК ще пусна схемката не е сложна за изпълнение!!!

Благодаря!
dalgia - специалист
Нещо подобно ли е.Този е български.Електромагнитния клапан служи да изравни налягането от горе и от долу на мембраната и тогава се пропуска вода.Има два отвора на гумената мембрана които на снимката не се виждат щото е кьопава.Та тези отвори командва електромагнита.

Прикачен файл

05012008519.jpg
05012008519.jpg (28.41 KиБ) Видяна 9808 пъти

Прикачен файл

05012008520.jpg
05012008520.jpg (27.51 KиБ) Видяна 9808 пъти
nikigada - специалист
Точно по този начин работи ел. клапана пропуска водата през тези отвори а налягането на водата отваря мембраната!!!
Според теб дали ще работи нормално???????

Благодаря!
dalgia - специалист
Да няма проблеми.
Teodor80 - специалист
a_stefanov написа:
Здравейте. Интересува ме предлагат ли се електрически клапани за инсталация за парно. Искам да монтирам стенен терморегулатор и при достигане на желаната температура клапана да отвори водата към другия радиатор и температурата в стаята да не се повишава повече. Очаквам предложения и съвети!!!
Искам и аз да си кажа мнението.Дано да е от полза.Какво правим ако камината гори а температурата в стаите стане висока и тия клапани затворят притока на вода към радиаторите-камина-бум ли?
LazarGanev - "Велик майстор"
Нали и аз това попитах:
LazarGanev написа:
... Освен това колко са големи тези радиатори - няма ли да заври водата, ако работи само с един радиатор?
dalgia - специалист
Стига сте объквали човека.Той иска като стане примерно 70 градуса в инсталацията да пусне още един радиатор.Така разтоварва камината.какво ще ври какво ще кипи.Явно иска едната стая която му е приоритет да се затопли първа и после другата.Клапана през UPS и няма проблеми.
TechnoKom - помощник
nikigada написа:
Здрасти днес купих турски до 80 градуса на 3/4 цола магнет вентил за 65 лева но ми се струва че няма да работи ефективно нека колегите който са ползвали магнит вентили да споделят дали стават за целта защото виждам че тои се отваря от налагането на водата а на водата ще и се иска да мине по пътя с по-ниско налагане т.е. през някои радиатор а не да се мъчи да отваря магнетвентила!!!! Това мисля аз може и да бъркам ако е така поправете ме. Иначе за управление ще ползвам диференциален термостат мое производство със 2 датчика LM335 като го монтирам ако всичко е ОК ще пусна схемката не е сложна за изпълнение!!!

Благодаря!
Това, което си купил е магнетвентил с пилотно управление. В случая трябва да видиш по характеристики на производителя, колко му е диференциалното налягане, т.е. разликата между налягането на входа и изхода на вентила. При наличие на такава минимална разлика магнетвентилът сработва безпроблемно, ако я нямаш обаче... кофти. Нашите електромагнитни вентили с пилотно управление са на FG Line - Италия и сработват при разлика от 0.15 bar (атмосфери). В случай, че имаш съмнения относно диференциалното вариант би бил директни магнетвентили, които сработват при 0 bar, но при големите цолажи максималното работно налягане е много ниско (около 0.2 - 0.5 bar). Това, което мога да препоръчам в случая от гамата на FG Line е магнетвентил с пилотно управление, но специално изработен така, че да сработва от 0 bar. Максимално работно налягане 8 - 10 bar в зависимост от захранващото напрежение. Вентилът е от серия L04 и можеш да го видиш тук. Със стандартно NBR уплътнение издържа до 90 градуса, Viton - 130, EPDM - 140.

Прикачен файл

12_original.jpg
Магнетвентил L04 на FG Line
12_original.jpg (15.07 KиБ) Видяна 8437 пъти
yanis7373 - специалист
fbr написа:
Мисля че ти трябва това което съм постнал в атача.Това е точно електрически задвижващ механизъм наречен актуатор който се свързва с клапана който може да бъде отворен ,и при подаване на напрежение се затваря ,а може и да е затворен и при подаване на напрежение да се отваря, в зависимост от това за каква цел ще го ползваш.Не са скъпи ,двете части ги бях купил преди време мисля за 36 лева.Аз го ползвам за затваряне на циркулацията през серпентината на бойлера когато температура на системата падне под температурата на бойлера.
Колега обясни ми как точно си го направил и къде мога да го намеря сега?
filmatoplo - майстор
Същия клапан монтирах лятото на 1 бойлер 300 литра на 1 вила -клиента поиска да го монтирам на изхода на топлата вода на бойлера на тетка която води в яма за поливане .Тоест ако бойлера бдигне над 70 градуса -клапана да отвори , да изтече малко вода и да се поохлади малко бойлера .Щото вилата не се ползва постоянно но има слънчева инсталация със селективни панели и водата за 2 дни е над 80 гр .Освен клапана се монтира и терморегулатор на който сензора се поставя в гилза потопена в балона на бойлера .регулатора дигитален Поморийски Интиел- ТР-6 . :wink: Клапана бе нормално затворен -с подобно нещо ще ти стане радиатора -струват -160 лв двете неща заедно.

Тема "ел.клапан за парно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: