• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте колеги
Имам малак проблем и не знам как да го реша.
Приемам всички мнения
Вилата е Английски тип с греди 8/8, 10/12 и 6/12 от вън е с OSB 11 и стериопор 3см + шпакловка
Проблема е ,че е на калкан и общата стена която разделя вилата на две ,ме дели от комшията ,
а аз искам да я шумоизолирам.

Прикачен файл

IMG_20120730_182056.jpg

Прикачен файл

IMG_20121020_173800.jpg

Прикачен файл

IMG_20121005_152227.jpg

Прикачен файл

IMG_20120712_153230.jpg

Прикачен файл

Снимка0034.jpg
VLADO66 - майстор
Вата над 120 кг/м3 я дават за шумоизолация,само че това е само един от елементите. Не съм специалист по тази материя,но мисля че Кнауф имаха някяква система двойна стена с отделяне на елементите,потърси.Тоя стиропорец отвън май за красота ще служи-много тъничък
VLADO66 написа:
Вата над 120 кг/м3 я дават за шумоизолация,само че това е само един от елементите. Не съм специалист по тази материя,но мисля че Кнауф имаха някяква система двойна стена с отделяне на елементите,потърси.Тоя стиропорец отвън май за красота ще служи-много тъничък
Благодаря за бързата реакция
Знам за двойната система но вече има греди 8/8см.
А за стериопора от вън ...... Нали вилата е дървена и вътре ще има вата , той е само да се запечата OSB то...
housedoktor - майстор
Можеш да поставиш профили между гредите ,вата с голяма плътност,самозалепваща лента по профилите.Гипскартон на два пласта.В нета има някой добри идеи ,поразгледай и дай да обсъдим.Spokoiniq прави наскоро помещение с повишенни изисквания за шумоизолация..Наааскооо.... Нааааско бе :mrgreen:
Мислех да го изградя с блокчета итонг. Но незнам дали си заслужава усилията и средствата.
gechev - специалист
Изгради стената от блокчета полистиролбетон и ще постигнеш нужната ти звукоизолация. Принципа на звукоизолацията е редуването на твърдо с демпфер, като при полистиролбетона това добре се съчетава от циментовия разтвор/ твърда част/ и гранулите от полистирол / демпфер /.Итонга няма да ти свърши работа понеже е е днороден по състав материал.
gechev написа:
Изгради стената от блокчета полистиролбетон и ще постигнеш нужната ти звукоизолация. Принципа на звукоизолацията е редуването на твърдо с демпфер, като при полистиролбетона това добре се съчетава от циментовия разтвор/ твърда част/ и гранулите от полистирол / демпфер /.Итонга няма да ти свърши работа понеже е е днороден по състав материал.
Не съм работил с този материал
Как са цените
Нужно ли е да слагам вата или направо картона без скара от профили.?

Прикачен файл

IMG_20121222_111811.jpg

Прикачен файл

IMG_20120728_205422.jpg

Прикачен файл

IMG_20120713_153306.jpg

Прикачен файл

IMG_20120712_171053.jpg
jekasus - майстор
bat.zdravo написа:
Как са цените
http://www.material.bg/%D0%BA%D0%BE%D0% ... %B5%D1%82/
bat.zdravo написа:
Нужно ли е да слагам вата или направо картона без скара от профили.?
Слагай вата, картона без профили после ще се нацепи по фугите. Пароизолация също сложи.
toni_g79 - специалист
Американския картон що не се цепи по фугите като е без скара....Значение може и да има от степента на влажност на материала,но това от своя страна ще окаже влияние и върху скарата тъйй че :?
jekasus - майстор
toni_g79 написа:
Значение може и да има от степента на влажност на материала
Там ще е разликата.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ.. Сглобяема вила ,стени преградни и външни.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: