Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Krass - майстор
VLADO66 написа:
Не знам дали го има в Бългория http://www.youtube.com/watch?v=tBr7SDcCZxE
:shock: С удоволствие бих инвестирал в такава покупка. Супер е =D>
kabel96 - специалист
На повечето нови миялни и перални го има вграден.Потърсете по отпадаци там съм виждал машини с такива клапани.Някои са с странна форма и целите облечени в гофре.
Krass - майстор
kabel96 написа:
На повечето нови миялни и перални го има вграден.Потърсете по отпадаци там съм виждал машини с такива клапани.Някои са с странна форма и целите облечени в гофре.
Tези за които говориш са електрически. Другите са голям гъдел.
MamaMy - майстор
На моята пералня има такова с гофре, а тя съвсем не е нова. Но всъщност е само индикатор за спукан маркуч. Представлява херметична кутия заедно с гофрето, а вътре през тях минава маркуча. Когато се спука маркуча пространството между него и гофрето се напълва с вода. В кутията има пакетче целулоза което се надува от водата и избутва една червена пластмаса пред лупичката на окото за да се види, че маркуча на пералнята е за смяна. :)
hidrazin - майстор
Имам някъде вентил от пералня или съдомияла машина - мисля беше двоен или троен. Интересното беше че единия от клапаните е точно нормално отворен. За съжаление нямам информация от къде е свалян но на външен вид изглежда точно като клапан за входящата вода на пералня.
Ако го изровя ще го снимам и ще видя дали пише нещо на него.
:partyman:
VLADO66 - майстор
На тия клапани за перални им е много малка пропускателната способност.
hidrazin - майстор
Така е. Ако почерпи обаче мога да му дам идея как да си преправи клапан 1" от напоителна система за да работи на обратно - като подаде напрежение да спира водата. :)
:partyman:
Krass - майстор
E, и с един контактор става :wink:

Тема "Воден ел. клапан-вентил ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: