• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19
Всички въпроси за вилата.
Тани - модератор
Ползвам тази вече няколко години:

http://www.gardena.com/bg/lawn-care/law ... rmax-32-e/

Има доста предимства

- дръжка за лесно носене.
-лесна промяна на височината на косене - с едно лостче на 5 степени променя височината и на четирите колела и не се налага да ги развиваш едно по едно,
- с ремък е и превърта като удариш с ножа камък или някой пън.
- колелата са по навътре и ножа излиза по-навън от тях, което позволява косене плутно до бурдюри и дървета и прави използването на тример излишно
Изображение
- коша е така проектиран, че има един "израстък" , който влиза почти до ножа и когато сваляш коша за да го изпразниш, и тревичка не пада от него:

Изображение

За декар двор е малка, въпреки че е доста мощна, но може да гледаш бъдещата ти косачка да има дори част от тези "екстри" описани по-горе, пък макар и бензинова!
ПП аз кося около 200 кв. м. за по-малко от 30 минути САМ! Кабела , ако е достатъчно дълъг , въобще не е проблем!
hidrazin - майстор
Я Тани. Къде се дяна бе човек? Да не ходи на Малдивите без мен? :)
Сори за оффтопа.
:partyman:
torbalan - Дървен философ
Двора ми е декар и сто... Естествено, не целия е трева... Но със сигурност повече от половината го кося... Отделно кося и това, дето би трябавло да бъде тротоар отвън...

Единствено нямам дървета за обикаляне....

Като се коси с електрическа просто се ходи напред-назад, а кабела ти стои от страни, така че като косиш се отдалечаваш от него...

Докато има електрически косачки - нема да си купя бензинова :))))
hidrazin - майстор
torbalan написа:
Докато има електрически косачки - нема да си купя бензинова :))))
Ами що трябва да даваш пари за бензин като АЕЦ-а ти е наблизо и под ръка. Друго си е да си караш косачката с обеднен уран. :? :lol:
Аз моята с ток от фотоволтаици я карам ;)
hidrazin - майстор
Аааа.... , сега ще те питам от къде ще вземеш такъв тока това като като почнаха да ограничават производството. Тъй ще си изпуснеш тревата да стане голяма. :-D
Кат гледам разбивката на сметката за ток - имам мегдан да окося не само моя двор, ми целия град, с ток от фотоволтаици...
ArturDent - Почти Безобиден
Тани написа:
Ползвам тази вече няколко години:
http://www.gardena.com/bg/lawn-care/law ... rmax-32-e/
Има доста предимства
И аз имам абсолютно същата, но тази година ще си купя бензинова.
Кося около 800 кв.м. но те се намират от четирите страни на къщата. Най дълго разстояние, от контакт ми е около 55 м.
Имам и дръвчета. Голямо обикаляне с кабелаци и удължители.
Сигурно колкото време кося, толкова и изхвърлям коша.
Пълно косене, (на един път) не съм правил щото ми се е...ва мамата.

Как пък тая трева расте в горещото време? Къде по-приятно е да се коси на 15 градуса. Пък и с моето голо теме и много килограми.

Спрял съм се на една MTD, самоходна, 46 см. В момента има същата на 60 см. на промоция - с 5 лв. по-скъпа от тази на 46 см. Малко множко ми идва обаче. Няма да мога са минавам на някои места.
А.... промоцията е до 13.04.2013.
fbr - майстор
Майтап ще ви се стори, но косим двор 15 декара с електрическа, понеже е служебна, а това е третата, и е същата която Тани е показал на снимката. Преди това имахме една Викинг, която практически се разпадна, след многократна подмяна на ножове, турбинки, колелца, кондензатори, и какви ли още не консумативи. Преди това имахме една с незапомнена марка, но тя не изкара дълго. Бензинова шефовете не купуват, понеже трябва да осигуряват и гориво след това. А електричеството им е бизнеса. Гимнастичките с обръчите пасти да ядат, пред нас, като видят как се справяме с удължителите.
Аз се колебая между тази и тази.

В момента съм с най-малката флимо и съм доволен, но смятам да я подаря на баща ми и да си купя по-мощна....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19

Тема "Избор на косачка за вилата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: