Всички въпроси за вилата.
azzamm - помощник
Здравейте.
Имам следния проблем-преди две години правихме пътека на двора от бетон .Бетона беше докаран от бетоновоз готов и объркан и само трябваше да се положи и заравни.Речено сторено.Пътеката стана 4 метра широка и дълга ...към 7-8 метра.Тази зима след обилен снеговалеж и заледяване, един умен човек хвърли по пътеката сол.Още преди 2 месеца започна бетона да се рони и отлепя на пластове.Сега по пътеката има едина кроволичеща пътечка с оронен бетон а най-лошото е че продължава да се рони.Та да попитам запознатите -как да го обработим прреди заливането на този оронена пътека и с какво е най-добре да се залее вече изроненото.
torbalan - Дървен философ
Първата зима и аз направих същото...

Морската сол стотинки - хвърлях стабилно... Сега и при мен там, където съм хвърлял сол, бетона е съсипан...
VLADO66 - майстор
Измива се изроненото и се шпаклова/изравнява с флексово лепило.След една седмица минаваш две ръце с дългокосместо мече с това http://www.zzshop.bg/index.php?l=product_detail&p=1033
batkotony - специалист
VLADO66 написа:
Измива се изроненото и се шпаклова/изравнява с флексово лепило.След една седмица минаваш две ръце с дългокосместо мече...
А дали има смисъл и въобще допустимо ли е да се мине с боя за пътна маркировка? :?
VLADO66 - майстор
batkotony написа:
VLADO66 написа:
Измива се изроненото и се шпаклова/изравнява с флексово лепило.След една седмица минаваш две ръце с дългокосместо мече...
А дали има смисъл и въобще допустимо ли е да се мине с боя за пътна маркировка? :?
В боята за пътна маркировка/поне преди време/ има оловни съединения.Има други бои за басейни на тази фирма от линка обаче не знам дали са износоустойчиви и май цифрата е дебела.
azzamm - помощник
Благодаря за бързите отговори.
А не трябва ли преди флекса с нещо да се залеe(нещо течно ми се върти в главата за да стане спойката-нещо като грундиране )защото и сега продължава много да се рони особенно след дъждовете.
VLADO66 - майстор
При положение че се отстрани всичко подкожушено и се измие със силна струя вода не е нужно да се полага контактен грунд.
Sagittarius63 - специалист
Може да се използува Фасаден грунд ПС-112 на "Оргахим".Той прониква на 7 сантиметра в основата и я стяга,става неронлива.След това може да се извършват другите процедури.Грунда действува и като хидроизолация.
VLADO66 - майстор
Sagittarius63 написа:
Може да се използува Фасаден грунд ПС-112 на "Оргахим".Той прониква на 7 сантиметра в основата и я стяга,става неронлива.След това може да се извършват другите процедури.Грунда действува и като хидроизолация.
Като се запечата основата с грунда пенетронното действие/кристализацията на микропукнатините/ на хидроизолацията отива подяволите. :wink:
nikolson - майстор
VLADO66 написа:
[quote="Sagittarius63"
пенетронното действие :wink:[/quote]

Подсети ме-Аквамат Пенетрейт-гръцкото. Пенетрация-проникване (учтиво,вместо да и го вкарам :lol: )Най-вероятно става дума за басейни.

Тема "Въпрос за бетона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: