Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tommazzo - напреднал
Здрасти BobiPak ,
след като вече знаеш каква бургия да използваш аз ще ти кажа за дюбелите-отиди в някой магазин за материали (строителен или железария) и си купи дюбели за тухла с размер желан от теб (примерно 8мм. х 120мм. или 8мм. х 100мм. ). Те ще ти свършат работа.
Justy - майстор
Чак шпилки - не, няма да закачаш спалнята все пак :wink: Но винтове 5 Х 35 мм ми се виждат къси. Вземи от магазин 5 Х 50 и направи по дълбоки дупки.
amazonka - напреднал
Благодаря найстина много. Утре купувам и пробивам . :roll:
Това е окончателният ми ник :wink:
amazonka - напреднал
:) Здравейте отново, пробих дупките в стената с дюбели 8 /100мм разпробих и стойката защото беше предвидена за по малки дюбели . Пробвах всички дупки и стоиката се закрепва правилно, купих малък невелир отчита ,че е поставена правилно . Простете ,че не зная как да се изразя. :?
Въпросът ми е , за подмазването с гипс ли? Трябва ли да се запълни с друго около дюбелите ,в началото където е мазилка има малко свободно пространство. - колко време да изчакам гипса преди да поставя стойката?
И вторият ми въпрос е да поставя ли малки подложки м-у стената и стойката?Направо ми се вижда невъзможно да се сложи телевизора. Може би има нужда от снимки ???
Благодаря предварително. :wink:
Тани - модератор
Май е по-добре да дадеш за начало модела на стойката! Те обикновено са от две части . Едната се монтира на стената , а другата на телевизора . След това телевизора просто се закачва на стената .
lyki - специалист
Виждам че вече си се справила с проблема , но късно видях темата и искам да споделя един трик взаимствам от един стар майстор който на една такава стена от рехав хоросан от долу кирпич пробиваше отвори и закрепваше антигронови скоби за ел. инсталация.
Първо си подбираш подходящите видий , подходящята бургия и според стъпката на видията меден проводник с подходящо сечение .
Оголваш проводника и със телта овиваш всяка видия по нареза ,после го завързваш и изкривяваш възела по посока на надлъжната ос на видията.
Пробиваш отворите и във всеки отвор впръскваш по малко вода и запълваш със гипсов разтвор, докато разтвора е още мек напъхваш вътре завитата със тел видия и я оставяш докато гипса втвърди,после развиваш видията и поставяш детаила който трябва да се сложи за стената и затягаш, става учудващо здраво за не плътни стени на които не може да се поставят дибли.
amazonka - напреднал
:-D Невероятно ,но факт -успях. Всичко е на стената даже и телевизора :shock: Изглежда достатъчно здраво :razz:
Но познайте какво беше учудването ми като се наредихме да гледаме телевизора????? Ами сенки от този ъгал не може да се гледа :cry: От спалнята ,на тази височина не е подходящо. Ха Ха . Защото е веднага като влезеш от вратата и няма място затова взех ЛСД ,и за да не го ударим го качих над моето рамо ,но уви :?
Извод: преди да закачите съвременният си телевизор на стената го пуснете и след това преценете мястото му :-D
Сагата продължава утре отново паля бормашината :rolleyes:
Приемам съболезнования :lol:

Прикачен файл

Picture 541.jpg
Picture 541.jpg (18.16 KиБ) Видяна 3184 пъти
Justy - майстор
Съболезнования - как ли не. Сега ще пиша на мастъра - да те понижи в чирак. Аз шампанското съм приготвил :prost: Сега да си го пия сам :shock:
amazonka - напреднал
:lol: Абе ако е за идеята да се почерпим то върви и за добро и за лошо :lol: няма проблеми :partyman:
Благодаря ,на всички за подкрепата и съветите. :wink:
emil_v r - майстор
Чакай молим ти се , не пипай дрелката ! Трябва ти стойка която да е изнесена 5 пръста от стената , и да позволява поне малко въртене на ТВ . Тия тиливизори позволяват мн. малък ъгъл на откл. при гледане ,и дост да се изместиш на друг стол ,или място отново ще има проблем. Изчакай още инструкций , но требва да излеза с кучето ,и немам време .
Последна промяна от emil_v r на вт яну 08, 2008 7:50 pm, променено общо 1 път.

Тема "Здравейте трябва ми помощ :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: