От мобилни телефони до цифрови камери
boltik - специалист
Здравейте,закупих си една такава машинка,ако може малко разяснения?Появяват се едни hFE,HOLD.Пише,че има звук,който не-мога да задействам,или само пише???Има и някакъв генератор на сигнал?Също и термометър показва?На мен ми върши работа измерването на напрежения,батерйки(елементи),ако заработи звукът,не-знам този генератор дали ще ми върши работа?Би ми свършил добра работа,при пускането на сноп кабели,за да разбера кой-кой е?Не термометърът ще трябва да се закупи показаният датчик,ако въобще работи.Имам един от батерия на лаптопа.Не очаквам чудеса,само 10 пари струва.Има и надставката за измерване транзистори.

http://www.maplin.co.uk/ut-132a-digital ... tor-518506
petromaniq - специалист
Термометър не виждам като позиция на превключвателя, а за веригопроверител се ползва обикновено позицията - измерване на диоден преход(пищи при съпротивление на веригата по ниско от около 40 Ом). Пробвай със окъсяване на щеките.
колев - специалист
Звук - зумер има на позиция диод, hfe - на тази позиция се измерват транзистори. Генератора на честота обикновено генерира правоъгълен сигнал с честота 50хз и запълване 50%. HOLD- задържа измерената стойност на дисплея.
boltik - специалист
Здравейте,генератора генерира,за помнене не помни или аз не му разбирам,зумер вътре няма,толкова се надявах да е със зумер,термометърът го дават да се включи през представката-сокета.Благодаря за информацията.
petromaniq - специалист
Язък за парите... :prayer:. Не са малко.
hidrazin - майстор
Термометър няма. Приставката е за мерене на транзистори. Като си има вграден генератор може да прозвъняваш кабели като вържеш една слушалка последователно на едното пипало.
За тия 10 лева можеше от някой магазин за един лев да си вземеш друг китайски и то по-добър.
http://www.eztronics.nl/webshop2/catalo ... uct_id=183
:partyman:

Тема "UT132A" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: