Напишете въпрос свързан със санирането.
8180 - майстор
prascho написа:
В този конкретен случай не стана въпрос дали има необходимост да се постави и найлон. 8180 би ли коментирал този казус???
Сори за закъснението - приключвах годината.
Кое по точно да коментирам - жълтото фолио или найлона?
За пародифузното - трябва да се гледат някакви инструкции на производителя. Нямам представа за твоето. Иначе съм чел, че някои по-евтини не трябва да допират ватата. По-скъпите имат някакъв слой за отвътре (към ватата) и го допускат. Мисля по чужди сайтове беше. На това жълтото обозначена ли е някаква посока?

За найлона, като паробариера - говорихме наоколо. По сигурно е да се слага при изолация с вата, въпреки че и мен не ме кефи особено - аз проучвам за дървена къща. Ще ми се да не опакавам интериора с найлон, но не съм намерил сигурно решение, а и в БГ нещо малко инфо има по въпроса. Те някои производители не знаят къде и за какво се слага найлона - вероятно си го представят САМО като въздухобариера. Като такава действително върши работа където и да се сложи, но като паробар. си има место.
При внимателно проектиране съществва възможност да се ползава паропреграда - например недишащи бои и шпакловки откъм топлата страна. Доста е рисковано с нашите материали защото се търси баланс - външните слоеве (след ватата) да са 5-10х по-паропропускливи от вътрешните. Малко е "висш пилотаж" и ако ни излъжат за някой от материалите може да не сработи.
Ако не съм разбрал въпроса - уточни.
Весели празници.
8180 - майстор
ra4o написа:
Помощ!!! Конденз.
Момчета давайте съвети.
Приятелю, много неприятна изненада по Коледа. Ти голям ремонт ли прави - евенуално много строителна влага? Дограма сменя ли?
Смяната на отоплението може да окаже влияние. Въпросната камина е помагала на "проветряването" - отнякъде влиза свеж въздух, който отива в комина, отнасяйки част от вътрешната влага.
Евтин хигроскопичен материал е хидратната вар.
Има и изсушители - виж при Хигро.
Ама най-добре да се изясни откъде толкова влага!!!???
prascho - майстор
малко съм позабравил казуса, но най-вероятно съм любопитствал дали под кръстосаните бичмета за вариант на покрив на донна трябва да се постави найлон или не?
ra4o - специалист
8180 написа:
ra4o написа:
Помощ!!! Конденз.
Момчета давайте съвети.
Приятелю, много неприятна изненада по Коледа. Ти голям ремонт ли прави - евенуално много строителна влага? Дограма сменя ли?
Смяната на отоплението може да окаже влияние. Въпросната камина е помагала на "проветряването" - отнякъде влиза свеж въздух, който отива в комина, отнасяйки част от вътрешната влага.
Евтин хигроскопичен материал е хидратната вар.
Има и изсушители - виж при Хигро.
Ама най-добре да се изясни откъде толкова влага!!!???
Ами голям, голям, колко да е голям ремонта - не съм сменял дограмата, тя е дървена двойна с уплътнения, освен къртенето за тръбите за парното имам боядисване на хола, поставяне на тапети и т.н. Но досега печката (камината) беше в най-северното и студено помещение - хола, а сега там има два радиатора, а стените са студени парното се пали привечер и стопля каквото може и през ноща истива, на другия ден пак така, но в хола никога не може да се отопли.
За мен лично много са студени стените и въздуха кондеризира.
nikivelinov - специалист
prascho написа:
....В твоя случай ако не ти тече покрива фолиото може да е от евтините /в София върви около 1,2 лв на квадратен метър/...
Може ли да дадете информация какви марки са евтините фолиа и къде ги има.
Фолиото от снимката е: ПОДПОКРИВНО ДИФУЗНО ФОЛИО UNIVERSAL ECO 75м2, 211.50 лв. т.е 2,82 лв./кв.м.

Предлагат се и следните:
ПОДПОКРИВНО ФОЛИО VELTITECH 75м2, 121.50 лв., 1,62 лв./кв.м.
ПОДПОКРИВНО ФОЛИО БРАМАК 140 75м2, 126.00 лв, 1,68 лв./кв.м.,
които са с по-приемлива цена, но не се споменава да са паропропускливи (или дифузни) :?

П.С./ цените са от http://911.bg/a2/offers.asp?parent=3365&m=27

Тема "Съвети за изолация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: