• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
perdeee - специалист
Да ви попитам,отходната тръба на тоалетната ми е около3 см по висока от тази на моноблока и не знам дали това ще е голям проблем и ако е някакви идеи как да повдигна моноблока с поне 4-5 см и да изглежда добре? В чудо се видях с тази тоалетна все изпуска вода от меката връзка поради факта че в нея се задържа вода заради тази разлика в нивата на тръбите.
jekasus - майстор
Търсиш такъв маншон, в Брюколажа съм виждал- http://www.mario10.com/bg/products/%D0% ... D0%BD.html
Изцяло е от гума, стягаш със скоба към "гърлото" на цукала. Това е най-бързия вариант.
Другите варианти - или правиш площадка за цукала от плочки, или сваляш у-разклонение или тетката ф110 по-надолу(без снимки нищо не мога да кажа).
VLADO66 - майстор
Взимаш ето това http://jelezaria.maslaigresi.com/mansho ... ntrik.html и намазваш обилно гърлото на тоалетната чиния със силикон преди да вкараш маншона и след това фугата между маншона и чинията.
perdeee - специалист
Благодаря ви за бързите и адекватни отговори,утре ще взема и ще пробвам какво ще стане а вариант да сваля тръбата нямам.
Korohulio - специалист
Колеги, за да не отварям нова тема пиша тук, та на въпроса:
Как мога да повдигна общото ново на тоалетна чиния с 2-3 см.?
Проблема е, че тръбата за мръсния ми канал идва леко височка и за да се преборя с обратния налкон се налага да я повдигна цялата. Чудя се дали няма да стане номера с парче 3 см фибран т.е. слагам фибран, отгоре чинията изрязвам по ръба, бележа за дюбели на монтаж на тоалетна чиния и слагам, а отгоре "декорирам" със силикон или подмазвам с нещо друго.
VLADO66 - майстор
Прочети няколко мнения отгоре.С фибрана нищо няма да направиш-ще се смачка.
MamaMy - майстор
Защо пък да я вдигаш? Така тъкмо ще имаш по добър сифонен ефект. Използвай ексцентричната мека връзка.
Korohulio - специалист
Няма ли да връща, ако ползвам ексцентик?
Ако фибран не става ...... остава ми само замазка :cry:
VLADO66 - майстор
По-нагоре съм обяснил какво трябва да се направи за да не връща-запечатване връзката на маншона с тоалетната чиния с силикон.
Korohulio - специалист
Да, видях го, но проблема е, че ще връща /т.е. пробвах го, но след извсетно време това което замина се върна :) /.
Нямам друг вариант освен да я вдигна с 2-3 см.. Въпроса е, че не ми се прави замазка т.е. не искам да я залепям така.
Чудя се за вариант да поставя някаква плоскост /фибран, гипсокартон, итонг/ 3 см /изрязана по основата на чинията/, която за залепя за пода със силикон и отгоре за чинията пак със силикон. Реално чинията ще я държат дюбелите за монтаж. После мога тънко да шпакловам подложката и после мажа с фасаген за да стане бяла. Идеята ми е, да не правя замазка.
От какво може да е подложката?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

Тема "поставяне на тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: