• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
Не можах да разбера уреда мери и AC и DC /А така ли? Защото не виждам къде са двата обхвата отделно за АС и за DC
bulhomes2 - майстор
Ти па си толкоз лесен за черпене, че не знам изобщо що го споменаваш :lol:
По навътре беше бушончето (повечко разглобих), но си е здраво. Май трябваше да спомена, че другите скали си работят коректно.
MIRO_073, прав си. И тоя мери само прав ток. Не знам що вчера се бях екзалтирал, че мерел променлив.
MIRO_073 - майстор
bulhomes2 написа:
Ти па си толкоз лесен за черпене, че не знам изобщо що го споменаваш :lol:
По навътре беше бушончето (повечко разглобих), но си е здраво. Май трябваше да спомена, че другите скали си работят коректно.
MIRO_073, прав си. И тоя мери само прав ток. Не знам що вчера се бях екзалтирал, че мерел променлив.
Един уред които мери АС ток струва около 30-35 лв
fox_vt - майстор
С този съм от години и цената е същата като едно време Мултицет
Обхвата на AC е 200mA и 20A.
bulhomes2 - майстор
Подобен загледах в ибея за 12$. Ма пък за едно измерване да си купувам пети мултицет.... тоз път ша са възпръ... Се ш намера от някой...
MamaMy - майстор
Един ден на битака не се въздържах и си купих едно менте с чупещ се дисплей. Работи вече 8 години. Обаче дадох много пари за него защото не се пазарих. Цели 11 лева :lol:

ПП има измерване на прав и променлив ток до 20 ампера и капацитет до 20 микрофарада, но не знам как мери кондензатори защото не е ползван никога като възможност. За тази цел имам по-добър
Последна промяна от MamaMy на ср апр 10, 2013 8:02 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
Продължих опитите само със светломера на зенита. Това е 6 ватовата луничка.
Осветеност бих мерил само с луксметър/и съм мерил за протоколи/,спазвайки условията за мерене на вертикален светлинен поток върху перпендикулярна повърхност.
Фотосветломерът е предимно за отразена светлина за да покаже избор на отношението между диафрагмата и скоростта на затвора на фотоапарата.
bulhomes2 - майстор
bulhomes2 написа:
... не може да се вярва на тези опити...
bulhomes2 - майстор
Тъй. Едно момче от Карлово ги измери и са си 3 ватови. Интересно пък защо светят по-силно. Бах ги в Китайците. Таман преди 2 дена ми е изтекъл срока за обжалване. Здраве да е... Ще ми е пък икономично :lol:
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (70.25 KиБ) Видяна 2091 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (80.39 KиБ) Видяна 2091 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (58.74 KиБ) Видяна 2091 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (99.55 KиБ) Видяна 2091 пъти
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (94.76 KиБ) Видяна 2091 пъти
MIRO_073 - майстор
Коя свети по силно лявата или дясната?? А и този цокъл GU5.3 е за 12V по стандарт :-D Китайците правят всякакви извръщения. Аааааа, и а честити ти лунички :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Как се измерва мощността на лед лунички? Или А-W - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: