Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Попрочетох... май прегаряла матрицата или филтъра... винаги синия. Май няма оправия. Ще се пазаря за връщане или ще пия студен чай... :sad:
brad4edat - специалист
И на мен ми намирисва на нещо такова с матрицата. Може да потърсиш из ebay за резервни части.
Ако са пуснали обявата с инфо, че е as-is, демек развален-резервни части, то няма да ти го заменят.
Скъпо ли го взе, колко пара? Това, че лампата му работи и другите карантии като цяло е добре, а ако е и HD не е за изхвърляне, потърси матрици или погледни тая дали нещо неможе да се съвземе някак си.
garvanat - специалист
И според мен проблема в някоя матрица. А между другото ако е с работеща лампа би трябвало да си пише какъв му е проблема. И аз мога съм го купил от ибей, но търсех да е здрав само да няма лампа. Обикновено продавачите пишат какъв е проблема, ако имат. Може да посичиш модела тук. Ще трябва да го разглобиш и да се увериш дали е матрицата. При моя са си 3 отделни влизат си в 3 места и се свързат с лентов кабел към дънната платка така, че смяната е елементарна стига да имаш матрица. Би трябвало да се намери решение. Едното е само матрица. Другото е строшен съшия проектор, да му се вземе само матрицата.
Обявата пишеше че е в perfect working condition. Сега преговарям.

Поздрави
Габи !
brad4edat - специалист
Ето как се гледа сега при мен -
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-v0x0sUSHuA[/youtube]

Почти на тъмно -
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RjYP3MKE9YQ[/youtube]

Снимано е с една сапунерка на SONY, която е голямо дърво, нито цветовете, нито светлината нито фокуса са наред. Тия SONY само името име е голямо, нищо друго :x

Започвам да се чудя дали да не го продам и да захвана някой друг проектор :lol:
Nikiforov - помощник
Приятели, продавам един шрайбпроектор 3М за 45 лв., ако някой има мерак още за видео стена.
Някой ден смятах да го пробвам тоя номер, но скоро няма да имам възможност, а ми утесня бърлогата - та изнасям на пушилка всичко излишно...
:axe:
garvanat - специалист
Ето снимки от мода на Philips LC3142 LCD Projector с 100 W LED
Изображение

Пълен мрак
Разстояние 3 Метра
Пълно разпъване диагонал 2 метра
Екран - бяла стена
Снимка от 3 метра ISO400

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ето при снимка от 3 метра но при максимално свит екран не го измерих:
Изображение

Снимка през нощта максимално разпънато на лампа 100 W (само лампа без никакви кълба, плафониери и т.н.):
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Пълен мрак
Разстояние 2 Метра
Екран - 1.3 м ширина

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Снимка на лампа:
Изображение

Утре ще добавя и дневни.
П.С. Апарата е адски тъп. Снимките са доста различни от реалността, но такива настройки са зададени. Моето мнение е, че реално правените на тъмно са по-светли, до като тези на лампа в действителност са малко по-зле.
brad4edat - специалист
И аз така помисли, че нощните снимки са ти реално по-светли.
Трябва да се въведе изискжане и за времето на затвора на фотоапаратчето, и сапунерките които имат такава опция да снимат така, така ще са много много по-реални снимките.
Мойте бракми обаче нямат такава опция за настройката на затвора на блендата и немога да дам съвет, на какво време да зададеме като изискване при снимките :evil:

Проектора изглежда доста компактен :)))
Снимал ли си вътре карантиите???
brad4edat - специалист
Привет :)

Продавам DLP прожектора, ако има желаещи колеги, нека питат :)
150лв.

http://obiavi.data.bg/single/424548
brad4edat - специалист
Пристигна и EPSON EMP-83e
http://www.aboutprojectors.com/Epson-EM ... ector.html
Отворих го, почистих го, преработих го да мисли, че лампата е наред, завързах и двете микроключета за предния предпазен капак и капака за лампата, НО пущината не иска да тръгне! :lol:

Пускам го към ел. мрежа и светво постоянно в оранжево POWER лампата, което според инструкциите е стендбай режим. Опитвах как ли не да го стартирам, дори с видео сигнал и през LAN порта, но неще и да помръдне. Седи си в стендбай и това си е :)

На няколко пъти проверявам всички модификации и всичко е според правилата!
Днес обаче открих нещо странно!
Както споменах, проектора има два капака, като и на двата има микроключенце за позицията на капаците, ключетата са от един и същи тип с две пластинки. Оказва се че на предния MUTE капак, което ключе е с два проводника до него, измерих на единия проводник GND-маса, а на другия Ov - 3.25v в зависимост от полозицията на ключето.
Изображение

Какво се оказва обаче, оказва се, че би трябвало да е същата ситуация и с ключето за капака на лампата, но не е така!?
На проводниците на ключето за лампата измерих GND-маса и 0v на другия му проводник, независимо от позицията на ключето, което е много странно!! Би трабвало да има 3.25v и при него, но нямам, и се чудя дали няма повреда в веригата на това ключе и пустия му проектор да продължава да си мисли, че капака за лампата е отворен и неще да излезне от стендбаъ режима!
Ето и ключето за лампата, но погледнато отдолу на платката-
Изображение
Как мислите, би ли трабвало и на това ключенце да има 3.25v в някое положение, както е при ключето за предния капак!? И двете ключета са "проверяващи" и могат да гасят проектора!

Друго нещо което ме съмнява е дали проектора не е заключен през софтуера си, да се стартира само с дистанционно! Аз нямам дистанционно с него. Проектора е училищна версия и бутоните му са запечатани със специална предпазна пластмаса, която премахнах и е предвиден да се управлява само с дистанционно (защита да се пуска и управлява само от учителя с дистанционното). Та си мисля, че е възможно някъде из менюто му да има такава опция и да ми се наложи сега да намеря дистанционно и да опитам да го пусна с него, преди да опитам да разбазикам основната платка.

Ето и снимки, които направих - http://bradchedat.snimka.bg/friends/jiv ... 4.30471646

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: