Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ge6aaaa3 - специалист
^Като не сте пробвали, не давайте съвети! Ей така на няколко места по форумите прочетах, че ставало с динамо, ама като го направих установих, че НЕ става така. Пусках го на 24В от стабилни акумулатори, които въртят стартер. Динамото се развърта на празен ход, но дори при предавателно число 10/1 и 16цола капла, не тръгва. Динамото си работи, но няма въртящ момент. Просто не иска да черпи ток и това е. Може би при 60В, ще тръгне, ама от де толкова акумулатори за проба...
Chakal - специалист
evparts.alle написа:
Еййй, от 100 кладенеца вода, само и само да не е както трябва.. :lol:
Човека го каза още преди 3 страници ...
Subsa - специалист
ротора с магнити ли е, на късо ли е?
На генератор от кола ли казваш динамо?
ge6aaaa3 - специалист
На алтернатора му вика динамо. Към vaseff: По-добре продай алтернатора, ако го имаш и си купи мотор от скутер 500W. При всички случаи ще ти върши работа, а контролера е елементарен. Тоя алтернатор докато го завъртиш, ще ти се вземе здравето. Отгоре на това, най-вероятно е и по-скъп от електромотра...
Vokil - помощник
Странно как казвате че с алтернатор не става пък аз на 76 страница съм ви качил и снимки и съм ви дал тоя линк http://vbox7.com/play:6d5ee1dc97 с клип на колело задвижено с алтернатор и то на 10 волта в момента е на 24 и вдига 50км/ч. Така че няма невъзможни неща :) Още нещо възбуждането си е оригиналното не е с неодимови магнити :)
ge6aaaa3 - специалист
^Никой не е казал, че няма да стане, а че е сложен контролера и настройките му. :wink:
Subsa - специалист
Обикновен контролер трябва да стане.
Възбуждането-дирекшън.
Няма да е с голямо полезно действие, но ще работи.
hi4kok - напреднал
Абе хора я дайте впечатления за ел.моторите с редуктор (freewheel) който кара с такъв.
freewheel - напреднал
Аз карам с такъв и съм страшно доволен. За една и съща подавана от контролера мощност получавам по добър старт и като цяло динамика в ниските обороти. Да не говорим, че е доста по лек и няма съпротивление при каране по инерция.
Сравнявал съм с велосипед на мой приятел, при лек наклон, когато за да поддържаме еднаква скорост, на него му се налага леко да подава мощност, аз си ускорявам и ми се налага да използвам леко спирачка.
Всъщност тук: http://www.ebikes.ca/simulator/ в секцията с вид мотор "BPM36V500W", който е един от мощните такива двигатели можете да видите и сравните как се държи например с "Nine continent 2807", който е "Direct drive".
Всъщност дори и електромобилите използват предавки, било то и фиксирани. Просто физически е невъзможно да получите голям въртящ момент от малко рамо, ако няма високи обороти и понижаващ редуктор.
sasko12345 - специалист
кой от тези е конрадския

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: