Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, онзи ден се бях сетил за едновремешните видео касети и извадих старото видео за да пусна някой филм.
Обаче се оказа че като го пуснах картината беше размазана, все едно лентата се движи прекалено бавно.
Отворих видеото и забелязах едно придръпване докато се въртят колелцата с лентата. Помислих че ремъка пребоксува, понеже е
доста напукан. Купих нов ремък и го смених, обаче проблема остана. При самото въртене на колелцата се забелязва едно придръпване на самата лента и предполагам от там идва проблема, не върви плавно и еднакво. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и дали проблема е във видеото или е възможно да е в касетите. Но пък го прави на всички касетки - на по стари и по нови, което ме навежда на мисълта за видеото, въпреки че касетите не са пускани от 2-3 години. Превъртях ги няколко пъти понеже бях чел в някой форум, но все още проблема си остава.
MamaMy - майстор
В двете ролки които влизат в ролките на касетата и навиват лентата има съединители. Те служат да осигурят чрез преплъзване равномерна скорост на лентата при различен диаметър на колелата според количеството навита лента. Клеясват с времето и ефекта е такъв. Другия вариант е да приплъзва водещата гумена ролка. Тя притиска лентата към една ос. Виж да не е деформирана. Това се получава често ако видеото е седяло дълго с касета вътре.
докера - специалист
След дългото НЕползване е много вероятно четящата глава да е замърсена , а и аудиочетеца или четците също .
С парченце лист от тетрадка , напоено леко със спирт , можеш да я почистиш , а аудио главата - с памук и спирт . Само не натискай много с листчето към главата , че да не стане авария...
Ето клипче как става почистването - [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ccjt5C4NJKY[/youtube]
zmiori - специалист
Само да добавя, пусни няколко пъти да се превърти някоя "тежка" касета няколко пъти. Нека се "поразкърши" малко. Доста помага.

Тема "Проблем с видео" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: