• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
MIRO_073 написа:
hidrazin написа:
bulhomes2 написа:
Тъй. Едно момче от Карлово ги измери и са си 3 ватови. Интересно пък защо светят по-силно....
Както казах и преди при еднаква консумация не е задължително да светят еднакво. Разликата идва от производителността (качеството) на използваните диоди.
:partyman:

Абе и ти си прав, ама има и други фактори за това например как е направена оптиката

Ааааа сега ли разбра, че аз не съм отричал това което си написал
hidrazin - майстор
Разбрах (по-точно знам) че оптиката няма никаква намеса в това, за което става дума. :-D
bulhomes2 - майстор
Мернах ги и аз в един сервиз. Обаче с меренето на луксовете (или лумени) ще е зор работа. Нямат луксомери фотата, които питах. Разликата в светенето е видима и съществена, а всички измервания показват около 5W на всичките.
3 ватовата. 0,0224 х 220 = 4,928 W
Прикачен файл:
3W.JPG
4 ватовата. 0,0209 х 220 = 4,598 W
Прикачен файл:
4W.JPG
6 ватовата. 0,0225 х 220 = 4,95 W
Прикачен файл:
6W.JPG
12 ватовата. 0,0234 х 220 = 5,148 W
Прикачен файл:
12W.JPG
Да не би да има някакви особености при измерването на консумацията на лед.
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
Разбрах (по-точно знам) че оптиката няма никаква намеса в това, за което става дума. :-D

Осветление и оптика нямали нищо общо!!! - е сега и аз разбрах колко знаеш :-D Нищо лично..
fikata - майстор
MIRO_073
Не се заяждай. Оптиката може да концентрира,насочи или разсее светлинния поток но не може да увеличи този поток от светлоизточника. Оптиката не увелича светлодобива на източника.Напротив- свързана като съпротивление по пътя му.
hidrazin - майстор
fikata остави го. Човека продава кабели. Аз познавам и доста хора дето продават плочки пък две една до друга не могат да залепят или да отрежат.
Нищо лично!
MIRO_073 - майстор
fikata написа:
MIRO_073
Не се заяждай. Оптиката може да концентрира,насочи или разсее светлинния поток но не може да увеличи този поток от светлоизточника. Оптиката не увелича светлодобива на източника.Напротив- свързана като съпротивление по пътя му.
Цитираш мой по-горен пост
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
fikata остави го. Човека продава кабели. Аз познавам и доста хора дето продават плочки пък две една до друга не могат да залепят или да отрежат.
Нищо лично!
А по кабелите не тече боза или ракия, а в двата края има по нешо... нищо лично
MIRO_073 - майстор
bulhomes2 написа:
Мернах ги и аз в един сервиз. Обаче с меренето на луксовете (или лумени) ще е зор работа. Нямат луксомери фотата, които питах. Разликата в светенето е видима и съществена, а всички измервания показват около 5W на всичките.

Да не би да има някакви особености при измерването на консумацията на лед.
Такава лаборатория с лумените или да извадиш светорапределителната крива на луничката защото този тип лунички имат оптика и всичко в конструкцията им оказва влияние има единствено в ТУ Габрово мисля.

Прикачен файл

_MG_0980_600x400-thumb.jpg
_MG_0980_600x400-thumb.jpg (26.87 KиБ) Видяна 1582 пъти
fikata - майстор
има единствено в ТУ Габрово мисля.
грешно мислиш :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Как се измерва мощността на лед лунички? Или А-W - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: