Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
torbalan - Дървен философ
по-добре да е в тръба положен кабела...
MIRO_073 - майстор
ZMeyGorianin написа:
Имам 6 мм2 рекордоман към 20 м., поставен подземно преди 15-на години от къщата към банята. Това на вилата. Вчера отивам и гледам, че няма ток към банята. Всичко друго си работи. Тази част от кабела, която е над земята изглежда здрава. С Амперклещи дава 0.06 А на фазата. На Мултицета-0 Волта.
Някакви идеи как да намеря прекъсването :shock: -дето хич не ми се вярва за 6 мм2 кабел, ама какво друго да е?
Между другото от миналата година фамилия къртици ми разказва играта на двора :x . Може ли да е прегризала гадината кабела :?

Колега къде имаш 0V и 0.06 А в банята или откъдето е захранен кабела не уточняваш
ZMeyGorianin - майстор
0 Волта имам в банятя, а 0.06 А са замерени в началото на трасето към къщата-в края към банятя нямам достъп за сега.
MIRO_073 - майстор
Ами виж колко волта имаш на захранващата страна към къщата
ZMeyGorianin - майстор
0 Волта имам в банятя, а 0.06 А са замерени в началото на трасето към къщата-в края към банятя нямам достъп за сега.
MIRO_073 - майстор
ZMeyGorianin написа:
Това нищо не значи Ти какво си мислиш, че значи?
Gnus - специалист
Добре, 0 волта откъм банята, ама откъм къщата колко са? Все ще има някъде на табло, клема, където да видиш дали откъм къщата напрежението е наред.
MIRO_073 - майстор
Gnus написа:
Добре, 0 волта откъм банята, ама откъм къщата колко са? Все ще има някъде на табло, клема, където да видиш дали откъм къщата напрежението е наред.
Ми и аз това го питам
ZMeyGorianin - майстор
Добре де-не съм споменал точно, че имам 220 В към къщата
Вчера отивам и гледам, че няма ток към банята. Всичко друго си работи
Днес поразкопах и намерих кабела прегорял на 5 м. от банята. По-точно го издърпах от там.
MIRO_073 - майстор
ZMeyGorianin написа:
Добре де-не съм споменал точно, че имам 220 В към къщата
Вчера отивам и гледам, че няма ток към банята. Всичко друго си работи
Днес поразкопах и намерих кабела прегорял на 5 м. от банята. По-точно го издърпах от там.
Честито Намери аварията

Тема "Къде ми се загуби тока?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: